Dr. Oz atrage atentia asupra pastilelor de slabit contrafacute

In emisiunea difuzata in data de 2 aprilie, dr. Mehmet Oz a discutat unul dintre cele mai sensibile si controversate subiecte legate de produsele de slabit moderne. Acesta a atras atentia in emisiunea Dr. Oz Show, una dintre cele mai populare emisiuni de specialitate difuzata in media, ca numarul de pastile de slabit si produse naturale contrafacute a inceput sa creasca ingrijorator nu doar pe pietele din Statele Unite ci si din intreaga lume. Vorbind despre aceste pastile, dr. Oz a avertizat ca ele contin ingrediente periculoase ce pot afecta serios sanatatea persoanelor care ajung sa le foloseasca in lupta cu kilogramele.

Subiectul pastilelor contrafacute este unul prea putin discutat in presa de specialitate, doctor Mehmet Oz dand din nou dovada de curaj si transparenta in initiativa sa de a face o emisiune ce poate fi considerata de unii chiar usor alarmista. Medicul si prezentatorul de televiziune de origine turca a recunoscut ca in emisiunea de pe 2 aprilie a expus unul dintre cele mai alarmante subiecte pe care le-a discutat vreodata.

Pe piata din America, pastilele de slabit si produsele naturale contrafacute cresc in numar direct proportional cu popularitatea produselor de acest gen. Tentati de a face economii, multi cumparatori prefera sa cumpere cunoscutele pastile de slabit precum Raspberry Ketones, Acai Berry sau altele direct de pe piata neagra si ajung sa ingereze astfel ingrediente extrem de periculoase precum lac pentru podea, vopsea de masini sau chiar otrava de sobolani. Aceasta este o problema extrem de grava pe care dr. Oz a dezbatut-o in amploare impreuna cu invitata sa, director al Departamentului de Control al Sigurantei la unul din marile trusturi farmaceutice din Statele Unite. Acestia au identificat doua surse clare de provenienta pentru aceste pastile contrafacute: India si China.

Aceasta problema nu se limiteaza doar la pastile de slabit si suplimente naturale, in Statele Unite fiind descoperite inclusiv antibiotice contrafacute. Aceiasi distribuitori de medicamente contrafacute opereaza si pe piata din Europa, deci se recomanda o precautie sporita inclusiv in Romania.

In legatura cu aceste pastile, dr. Oz recomanda ca prima precautie achizitionarea din surse absolut sigure si evitarea magazinelor suspicioase, a vanzatorilor ambulanti sau cumpararea din surse indirecte. In Romania, site-uri precum www.SlabimNatural.ro si magazinele naturiste mari, situate in centre comerciale, sunt cele mai sigure surse pentru achizitionarea pastilelor si produselor de slabit. Se recomanda cererea de lamuriri suplimentare si o atentie ridicata la ambalaj si la orice fel de detaliu suspicios ce ar putea indica ca o pastila este contrafacuta.

Written by