Totul despre Probiotice

 

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt bacterii prietenoase vii descoperite pentru prima data la inceputul secolului douazeci in Rusia de Elie Metchnikoff. Denumirea lor provine din limba greaca: “pro” – pentru, “bios” – viata.

Unde gasim probioticele?

Probioticele se gasesc in organismul uman sanatos, numarul lor insa poate scadea in urma tratamentului indelungat cu antibiotice.

Ce fac probioticele?

Probioticele ajuta la diminuarea numarului bacteriilor daunatoare. La nivelul intestinului probioticele duc o lupta continua in incercarea de a pastra echilibrul dintre bine si rau. Un numar constant de probiotice, inseamna un organism sanatos, diminuarea acestui numar duce la foarte multe afectiuni.

Pot mari numarul de probiotice?

Probioticele se pot introduce in organism fie pe cale naturala printr-o alimentatie bogata in lapte dulce, lapte fermentat, dar si iaurt. Deasemenea probioticele pot fi introduse in organism cu ajutorul diferitelor suspensii, comprimate sau pulberi pe care le puteti cumpara din farmacii.

Cand sa cresc natural sau artificial numarul probioticelor?

Va recomandam sa echilibrati numarul probioticele atunci cand:

  • Ati urmat un tratament antibiotic prelungit;
  • Suferiti de episoade diareice repetate;
  • Suferiti de colon iritabil;
  • Colesterolul este mare;
  • Imunitatea va este scazuta;
  • Sunteti suspect de ulcer gastric cu Helicobacter pylori.

Sfatul nostru:

Atunci cand cumparati iaurturi, cititi cu atentie eticheta. Probioticele exista in mod natural in iaurturi, insa nu toate iaurturile prezente pe piata au ingrediente naturale. Nu cumparati iaurturi cu diferite arome sau cu un adaos de fructe. Un iaurt al carui termen de valabilitate depaseste zece zile, nu este un iaurt natural si va recomandam sa nu il achizitionati.

Written by