Family Guy

 

Cand faci umor porcos, esti penibil. Cand faci inteligent umor porcos, esti Family Guy.
Sau, mai exact, esti Seth MacFarlane – creatorul si principala voce ale serialului. Voce, pentru ca Family Guy e un desen animat.
Insa, pe cat de inofensiva ar putea fi o animatie, pe atat de intrigant e serialul al carui episod-pilot a fost difuzat in 31 ianuarie 1999. De atunci, vocile personajelor s-au facut auzite timp de 13 ani intr-un stil devenit inconfundabil.
Dac-ar fi sa ma gandesc la o figura de stil, Family Guy e un “bitch slap” pe obrazul fandosit al cinematografiei animate.
Avandu-l in centrul atentiei pe Peter Griffin (Seth MacFarlane), un sot, tata si prieten rudimentar si oarecum “mentally challenged”, povestea serialului exprima curajos parerile creatorilor prin intermediul familiei Griffin si al micii lor lumi din Quahog, Rhode Island.
Fara indoiala politically incorrect si chiar tupeist, Family Guy ridiculizeaza istet toate tabuurile societatii occidentale moderne.
Alte voci care pot fi auzite din gurile personajelor animate sunt ale lui Seth Green, Alex Borstein si Mila Kunis. In plus, anumite episoade includ vocile unor actori celebri ca Hugh Laurie, Johnny Depp sau Patrick Stewart.
Confirmand prin cele cinci premii Primetime Emmy castigate, Family Guy este birjaresc de amuzant si educativ, insa pentru asta trebuie un umor ascutit si flexibil din partea privitorului.

 

FOTO: www.cyberbargins.net

Written by