Sa fii sau sa nu fi o sotie perfecta?

Situatia sta cam asa: nu sunt sotia perfecta. Pentru inceput pentru ca mai intai ar trebui sa ma casatoresc …un lucru pe care vreau sa il aman pentru urmatorii 30 de ani. Apoi pentru ca acest statut ma sperie mai tare decat criza financiara din tara. In schimb, Alicia Florrick din The Good Wife este cea mai buna sotie din cate cunosc. 

The Good Wife este un serial american aparut in 2009, are 4 sezoane, iar filmarile nu s-au oprit. Povestea se desfasoara in jurul procurolului general, Peter, aka sotul Aliciei, aka cel care s-a culcat cu mai multe femei (printre care si cea mai buna prietena a Aliciei), aka cel care este al naibii de simpatic in pofida acestor lucruri. Cand Peter recunoaste ca s-a culcat cu o prostituata, lumea Aliciei se dezbina …din roz devine neagra si astfel, de la statul de sotia perfecta, casnica aceea care avea grija de gospodarie si spala hainele sotului pentru a doua zi, devine pionul principal al casei …sau cea care aduce banii si isi intretine cei doi copii, Grace si Zach. Tipic pana aici, o alta doamna din inalta societate care incearca sa isi faca un nume ati spune. Ei bine, serialul spune mai mult decat povestea clasica de asuprire a femeii in societate. Spune povestea care, daca ma gandesc bine, poate fi si povestea mea daca cei 20 de ani devin 5 sau 10. 

Adevarul este ca Alicia este un avocat de succes. Iar cv-ul ei are cele trei calitati esentiale: munca in echipa, implicare si asertivitate.

Si nu putea fi un serial cu si despre avocati  daca nu este vorba si despre un investigator si un iubit secret de la birou. Despre iubitul secret nu o sa va spun prea multe, va las pe voi sa va faceti o opinie. Cat despre investigator …ei bine, este personajul meu preferat …ea si cele cinci agende ale ei portocalii. Kalinda ii da serialului un pic de umor si ofera cumva o perceptie asupra femeii, aceea cum ca ar trebui sa fie independenta …lucru pe care il indragesc enorm. 

Concluzia a tot se rastrange la: nu conteaza adevarul in ceea ce faci, conteaza sa faci lucrurile in asa fel incat ceilalti sa il perceapa ca pe un adevar, iar daca pentru asta aduci dovezi si probe importante cazul este inchis, iar verdictul in favoarea ta. Fara obiectii zic!

 

 

Written by