Sprijin online pentru adicti: AlcoHelp.ro

 

Sunt 1.875 de pacienti online, peste 70.000 de vizitatori unici din peste 70 de tari, 1950 de utilizatori si peste 13.000 de mesaje care fac din AlcoHelp un sprijin pentru adicti.

AlcoHelp este un program de auto-ajutor destinat persoanelor care au un consum problematic de alcool inceput din initiativa celor de la ALIAT. Programul este structurat in 10 sedinte. Fiecare sedinta este bazata pe studii si cercetari internationale care au dovedit eficienta unui asemenea tip de interventie. Si ceea ce este cel mai surprinzator este ca toate serviciile oferite prin intermediul platformei: www.alcohelp.ro sunt: gratuite, anonime si bineinteles, confidentiale.

AlcoHelp isi propune astfel sa previna consumului abuziv de alcool  si sa ofere tehnici si instrumente terapeutice cu ajutorul carora cei care acum abuzeaza de alcool sa realizeze reducerea consumului de alcool si mai ales de ce este bine sa o faca. Programul ofera un sprijin direct, prin intermediul e-mail-ului de catre specialistii ALIAT si a forumului de discutii moderat de specialisti. Cu alte cuvinte, la orice ora, atat un adict, cat si familia lui isi pot gasi aici sprijinul de care au nevoie pentru a continua lupta impotriva dependentei.

Pe langa cele cele 10 sedinte, AlcoHelp mai dispune si de un forum al utilizatorilor AlcoHelp, unde beneficiarii programului pot intra sa isi descrie experientele, sa ajute pe altii sau sa ceara ei insisi ajutor. In plus, oricine are posibilitatea de a trimite un e-mail unui consilier specializat in problemele legate de consumul de alcool si de a primi un ajutor in aceasta privinta. Fiecare persoana inscrisa va primi pe adresa de email mesaje de sustinere din partea specialistiilor inca din prima zi de logare.

„ M-am inscris aici cu ID-ul freedom, fiindca mi-ar place sa redevin libera, luminoasa, senina si stiu ca abstinenta mi-ar aduce asta. Am citit multe alte postari pe acest forum si am descoperit povesti asemenatoare cu a mea, dar mai ales, m-am simtit incurajata sa scriu, citind postarile mai multor femei. M-a impresionat sinceritatea lor, dorinta de vindecare si am simtit ca as putea si eu sa gasesc ajutor. Acum ma simt mai integrata, mai umana, citind povestile altor femei care au ca si mine familie, cariera, casa, vise si vacante, toate amenintate insa de umbra sticlei. As vrea sa ma fi nascut sanatoasa, sau sa accept mai usor faptul ca nu pot sa beau ocazional, sau sa practic bautul social”…Anonim

 

 

Written by