Sabina Hogas castiga la Slobozia prima competitie de sabie U16 din Romania

In perioada 02 – 03.12.2023 in Sala Sporturilor din Complexul Municipal Sportiv Slobozia a fost organizata, in cadrul Memorialului Nicolae Mihailescu, prima competitie de sabie, feminin si masculin, la categoriile U16, U14 si U12.

Competitia a reunit sportivi din Romania, Bulgaria si Turcia si s-a desfasurat in doua etape. Prima, cea a grupelor, si cea de a doua in sistem eliminatoriu pana in finala.

Competitia feminina a categoriei U16 a reunit 46 sportive. In urma desfasurarii etapei grupelor, in fruntea clasamentului s-a aflat Sabina Hogas. Sportiva legitimata la CSA Steaua a castigat toate duelurile din aceasta etapa si a incasat cel mai mic numar de tuse dintre toate sportivele care s-au duelat.

Etapele eliminatorii au fost pline de emotii insa stelista a reusit sa le stapanaeasca si sa se califice in finala in care s-a duelat cu o sportiva din Turcia.

Determinarea Sabinei de a castiga competitia, dupa ce in anul precedent fusese eliminata in al treilea tur eliminatoriu al categoriei U13, a fost coplesitoare pentru adversara. Aceasta a reusit sa ii ia Sabinei doar cinci tuse iar scorul final a fost 15 – 5.

Sabina Hogas, la doar 13 ani si 2 luni, castiga prima competitie feminina U16 din Romania. Colega ei Ina Mocanita se claseaza pe locul 3 si astfel CSA Steaua ocupa doua din cele trei locuri ale podiumului.

Antrenoarea Mihaela Bulica, campioana nationala in 2011 si 2013 si vicecampioana europeana la juniori (Odense 2009)si tineret (Bratislava 2012), isi felicita sportiva pe care o antreneaza din 2020.

Antrenoarea Georgiana Dima, campioana nationala la Tineret in anul 2018, isi felicita sportiva imbratisata de fratele Octavian Hogas (la 7 ani si 10 luni, a fost cel mai mic participant la categoria U12)

Iulian Bituca, antrenorul CSM Iasi, a fost personalitatea sportiva care a premiat sportivele clasate pe primele 8 locuri ale categoriei U16.

La categoria U12 Beatrice Lunguleac se claseaza pe locul 3 si astfel cucereste prima ei medalie in acest sport minunat numit Scrima. Ema Iorga, la aceeasi categorie, se claseaza pe al cincilea loc. Ambele sportive sunt legitimate la CSA Steaua.

La categoria U12 masculin stelistii Andrei Stanica si Ianis Stefan (castigatorul Cupei Muschetarul – U9, Rasnov 2023) s-au clasat pe locurile 7 si 8.