25 de ani de Nopti Albastre

Pe data de 26 februarie, la Sala Palatului, a avut loc celebrarea celor “25 de ani de nopti albastre” de cariera ale lui Gabriel Cotabita. Artistul a sustinul un concert timp de trei ore, in care nu s-a oprit din a face surprize publicului care l-a sustinut in tot acest timp.

Inainte de a-si face aparitia pe scena, Gabriel Cotabita a aratat publicului sau o filmare, in care acum 25 de ani intrepreta pentru prima data melodia care avea sa-l faca cunoscut, “Noapte albastra”. Seara a fost deschisa de un show sustinut de baietii de la “Sistem”, iar Gabriel Cotabita a fost primit pe scena in aplauzele publicului, incepandu-si recitalul cu melodia “Viata e un cazinou”. Fiind un concert aniversar, Gabriel Cotabita, a reusit sa transmita o stare atat de bucurie, dar si de nostalgie a trecerii anilor. Alaturi de Gabriel Cotabita au cantat voci care s-au consacrat odata cu el, dar si voci mai tinere ale muzicii romanesti: Delia Matache, Cristina Haios, Vlad Mirita (solist vocal de opera).

Un alt invitat al serii a fost Monica Petrica, prim balerin al Operei Romane, ce a dansat gratios pe o melodie a lui Gabriel Cotabita, acompaniata de pian. Un moment special a fost cel in care pe scena a fost invitata o voce de baza a muzicii romanesti, Monica Anghel, artista care s-a lansat in acelasi an cu Gabriel Cotabita si caruia artistul i-a facut o prezentare incantatoare.

Artisul l-a avut ca invitat si pe Dan Bitman, solistul trupei Holograf, un prieten vechi, alaturi de care a cantat inca dinainte de a deveni un artist cunoscut. Horia Moculescu a fost de asemenea prezent la aniversarea celor 25 de ani de cariera. Gabriel Cotabita a spus ca se simte onorat sa cante alaturi de maiestru muzicii romanesti. Impreuna au interpretata melodia “Scrisoare”. Artistul si-a incatat publicul si cu melodia “Trece vremea”, impreuna cu cei care formeaza de zece ani formatia “VH2”. Un moment emotionant a fost cel in care Gabriel Cotabita a vorbit despre marele compozitor roman, Cornel Fugaru, care a murit in urma cu jumatate de an. Artistul a cantat in memoria compozitorului impreuna cu Vlad Mirita melodia “ Ave Maria”.

Alaturi de Gabriel Cotabita a fost bancking vocals-ul Pinky, format din patru fete, ale caror vestimentatie a fost asigurata de Lena Criveanu. Vestimentatia artistului a fost asigurata de designerul Alexandru Ciucu.

Alti colegi de breasla de ai lui Gabriel Cotabita prezentri la concert, dar ca spectatori, au fost Anca Turcasiu si Cornel Ilie, solistul formatiei Vunk. Seara s-a incheiat cu melodia mult iubita si asteptata de public, “Noapte albastra”, pe care publicul a cantat si dansat. Dupa ce artistul a parasit scena, publicul a aplaudat pana cand acesta s-a reintors impreuna cu toata echipa sa si si-a mai salutat inca o data fanii.

Written by