678 de carti-martisoare pentru femeile de la Penitenciarul Targsor

Ziua Femeii s-a sarbatorit ieri si la inchisoare. 678 de carti au ajuns la detinutele din Penitenciarul Targsor cu ocazia zilei de 8 martie, prin actiunea “Martisoare de REeducare”,  un eveniment initiat de Coca-Cola HBC Romania, sustinut cultural de Diverta si sprijinit de Next Advertising.

30 de detinute au putut rasfoi ieri cartile donate bibliotecii din penitenciar. Printre cele 678 de carti, se regasesc manuale de ciclu primar si gimnazial, carti practice din categoria “Idei creative” pentru a realiza picturi, aranjamente florale, margele sau figurine, dar si volume de literatura autohtona si universala.

„Credem ca, pentru o persoana aflata in aceasta conditie, cea mai mare problema este lipsa contactului cu lumea exterioara, oricare ar fi aceasta: prieteni, neprieteni, cunoscuti sau straini. Mai mult decat a oferi o sansa la educatie, prin acest proiect ne-am dorit sa oferim un contact cu lumea exterioara. De aceea, prin propozitiile inspirationale donate de  oamenii de cultura, de media si de angajatii Coca-Cola HBC Romania, oferim de fapt o sansa unor femei care au cu adevarat nevoie de ea”, a spus Laura Sgarcitu, specialist programe comunitare Coca-Cola HBC Romania.

Mai multe nume nume cunoscute, ca Oana Pellea, Ada Milea, Ducu Darie, Oana Cuzino, Bianca Brad, Dan Puric, Cabral Ibacka, jurnalisti si bloggeri au sprijinit actiunea din 8 martie cu cate un gand de incurajare pentru femeile private de libertate.

Penitenciarul Targsor tine dincolo de gratii 650 de femei care au acces la cartile din biblioteca. Dintre acestea, 25 de persoane sunt inscrise la scoala in ciclul primar, 17 persoane participa la cursurile ciclului gimnazial, 25 de persoane sunt prezente la cursul de alfabetizare si alte 26 de persoane beneficiaza de programul educativ “Dezvoltarea universului cunoasterii”.

“Martisoare pentru REeducare” face parte din proiectul RE Concept, o platforma de responsabilitate sociala lansata in septembrie 2011 de Coca-Cola HBC Romania pentru resetarea lucrurilor rele in actiuni pozitive.

 

Written by