Asteptarile cinematografice ale lui 2012

 

Anul 2012 incepe in mai putin de doua saptamani.
In acest context, National Magazin va propune o lista cu cateva din cele mai promitatoare si asteptate productii ce vor avea premiera anul viitor.
In continuare va prezentam un numar de 15 creatii care se afla in filmare sau in post-productie – filme ce starnesc deja spectacol prin bugete, distributii, fire epice.

American Reunion – Stifler (Seann William Scott) si gasca care au consacrat brand-ul American Pie revin intr-un cadru numai bun pentru stilul lor de distractie: reuniunea de liceu. Premiera este programata pentru inceputului lui aprilie 2012. Regizori sunt Jon Hurwitz si Hayden Schlossberg.

Anna Karenina – Keira Knightley este Anna Karenina, in adaptarea capodoperei literare a lui Lev Tolstoi. Filmul, al carui regizor este Joe Wright, ii mai contine pe Jude Law – in rolul sotului Kareninei si pe Aaron Johnson, interpretul Contelui Vronsky. Premiera este programata pentru inceputul lui august 2012.

Great Expectations – noua adaptare cinematografica a romanului lui Charles Dickens isi va avea premiera anul viitor. Deoarece proiectul este inca in filmari, o data exacta nu a fost publicata.
Productia are regia semnata de Mike Newell si ii are in distributie pe Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter si pe Jeremy Irvine, in rolurile principale.

Ice Age: Continental Drift – este al patru-lea film de animatie al lui Sid (vocea lui John Leguizamo), Manny (vocea lui Ray Romano) si Diego (vocea lui Denis Leary). Scrat (vocea lui Chris Wedge) va fi si el in actiune. El si cu ghinda lui. De asemenea, Ellie (Queen Latifah) va fi alaturi de ei, in continuarea comediei care a confirmat pana acum. Premiera este anuntata pentru inceputul lui iulie 2012.

James Bond Skyfall – asa se va numi cel mai noi proiect James Bond: 007, despre care National Magazin a scris deja.

Les Miserables – Sacha Baron Cohen (nume doar vehiculat), Anne Hathaway si Hugh Jackman – ca Jean Valjean, in noua adaptare a clasicului roman al lui Victor Hugo – Mizerabilii. Distributia ii mai are pe Helena Bonham Carter si pe Russell Crowe. Premiera dramei-musical a fost anuntata pentru inceputul lui decembrie 2012.

Lincoln – istorie, drama si biografie – sub regia lui Steven Spielberg. Daniel Day-Lewis este Abraham Lincoln, al 16-lea presedinte american. Pelicula ii va angrena si pe Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee  Jones si pe Jared Harris. Bugetul anuntat este de aproximat 100 de milioane de dolari, iar premiera – fixata pentru decembrie 2012.

Madagascar 3: Europe’s Most Wanted – 2012 promite inca o animatie sclipitor de comica. Ben Stiller, Sacha Baron Cohen, Chris Rock si ceilalti isi reunesc vocile pentru a-i trimite pe King Julien, Alex, Marty si gasca in Europa. Filmul – al carui regizor este Eric Darnell – isi are premiera la inceputul lui iunie 2012.

Men in Black III – regizorul Barry Sonnenfeld este la conducerea celui de-al trei-lea SF Men in Black. Agentul J (Will Smith) si Agentul K (Tommy Lee Jones) se intorc in timp in anii ’60, cu noi arme, noi extraterestri si cu vechiul umor. Premiera filmului a fost anuntata pentru sfarsitul lui mai 2012.

Safe House – desi povestea este una cliseizata, pe alocuri sufocant de terna, filmul merita atentia noastra datorita lui Denzel Washington – care este Tobin Frost, fost agent CIA care si-a pus Agentia-n carca, si datorita trailer-ului oficial care promite. Regizorul filmului este Daniel Espinosa, iar premiera a fost anuntata pentru data de 2 februarie 2012, in Israel.

Scary Movie 5 – este, poate, cel mai expresiv brand pentru umorul negru american. Ajuns la cel de-al cinci-lea film, Scary Movie are dezavantajul numarului de scenarii consumate, fapt ce-l poate face previzibil si plictisitor, insa trebuie sa dam credit imaginatiei creatorilor, care nu a dezamagit pana acum. Regizor este David Zucker. Premiera filmului a fost anuntata pentru 20 aprilie 2012, in Statele Unite ale Americii.

The Avengers – Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson si Mark Ruffalo/Lou Ferrigno sunt Razbunatorii. The Avengers este un proiect cinematografic interesant, construit pe o fundatie de patru filme reusite: Iron Man, Captain America, Thor si Incredibilul Hulk.
Esenta intregului concept se afla in super-eroii benzilor desenate Marvel.
Bugetul filmului inseamna aproximativ 150 de milioane USD, iar premiera a fost anuntata pentru 25 aprilie, in Belgia. Regizorul productiei este Joss Whedon.

The Dark Knight Rises – este, fara discutie, cel mai asteptat film al lui 2012. Al trei-lea din cronica “liliacului” a uimitorului regizor Chris Nolan, filmul ii va readuce in fata publicului pe Batman (Christian Bale), comisarul Jim Gordon (Gary Oldman), Lucis Fox (Morgan Freeman) si pe loialul majordom Alfred (Michael Caine).
Plusul pe care filmul l-a primit si care a starnit imense curiozitate si asteptare din partea publicului se numeste Tom Hardy. Tanarul talent britanic il va interpreta pe liderul terorist Bane – despre care producatorii au lasat de inteles ca va incheia povestea lui Batman.
Bugetul creatiei se ridica la circa 250 de milioane de dolari, o crestere sistematica fata de primele doua filme din serie. Cat despre incasari, daca primul film a strans in jur de 371 de milioane de dolari, iar cel de-al doi-lea – putin peste un milliard USD, The Dark Knight Rises are tot dreptul la asteptari istorice.
Un nou trailer a fost dat, de curand, publicitatii de catre producatorii filmului.
Premiera The Dark Knight Rises este programata la 19 iulie 2012, in Australia.
In Romania, premiera filmului a fost fixata pentru 20 iulie 2012, simultan cu cea americana.

The Expendables 2 – all-starul cinematografic al lui 2012. Daca primul film a dezamagit pe multi cu povestea si interpretarile, scuza acestuia este ca a fost gandit strict comercial. Si, desi, cel de-al doi-lea film nu pare sa salte mai mult decat primul, distributia productiei ne obliga sa-i acordam atentie.
The Expendables 2 reuneste toate numele mari din filmele de actiune, incepand cu Sylvester Stallone si Arnold Schwarzenegger si terminand cu Jason Statham, Jet Li si Chuck Norris.
Productia dispune de un buget de circa 100 de milioane de dolari, il are ca regizor pe Simon West si are programata premiera la mijlocul lui august 2012, in Statele Unite.

The Great Gatsby National Magazin  incheie aceasta lista de propuneri cinematografice pentru 2012 cu adaptarea in film a clasicului roman The Great Gatsby al lui Francis Scott Fitzgerald. Enigmaticul Jay Gatsby este readus la viata de Leonardon DiCaprio. Distributia ii mai prezinta pe Carey Mulligan, Joel Edgerton si Tobey Maguire.
Regizorul filmului este Baz Luhrmann, iar bugetul de care dispune se ridica la aproximativ 127 de milioane de dolari. Premiera a fost programata pentru 25 decembrie 2012, in SUA.

Written by