Au inceput repetitiile pentru concertul de la Bucuresti al lui Andrea Bocelli

 

     La Sala Radio din Bucuresti au avut loc repetitiile pentru concertul pe care il va sustine cel mai iubit tenor din lume! De vreme ce mult asteptatul concert cu Andrea Bocelli si invitatii sai se apropie, au avut loc si primele repetitii pentru acest mare eveniment. Celebrul dirijor Marcello Rota a venit in Romania special pentru a repeta impreuna cu Orchestra Nationala Radio si Corul Radio!

Imagini de la aceste repetitii pot fi urmarite aici: http://www.youtube.com/watch?v=IvaAzVPaXUM

Cine e Marcello Rota?

Multa lume nu stie, dar dirijorul Marcello Rota este verisor cu unul dintre cei mai mari compozitori italieni de muzica de film – Nino Rota, cel care a compus muzica de film pentru Federico Fellini, Luchino Visconti, Franco Zeffirelli si Francis Ford Coppola. Tot el a compus alaturi de Ennio Morricone si soundtrack-ul de la „Nasul”. Marcello Rota a condus de la pupitrul de dirijor mari orchestre ale lumii precum cele din Munchen, Torino, Moscova, Sidney, Hollywood si multe, multe altele. Acum a venit randul Orchestrei Nationale Radio si al Corului National Radio sa se poata mandri ca vor fi conduse de Marcello Rota. In 2004 Rota a devenit Principalul Dirijor Invitat al Orchestrei Nationale Simfonice a Cehiei.

Despre Corul Radio

Fondat in 1940, Corul Academic Radio s-a impus in scurt timp ca o formatie de elita ce a efectuat turnee in Germania, Bulgaria, Spania, Grecia, Cipru, Israel etc., colaborand adesea cu orchestre de renume sub baghete de prestigiu din tara si din strainatate. Ceea ce este mai putin stiut este faptul ca si Artanu (Adrian Plesca) fostul membru din Timpuri Noi si Partizan, este din 1990 membru in acest cor.

Despre Orchestra Nationala Radio

Profilul, repertoriul si istoria Orchestrei Nationale Radio definesc de aproape un secol cultura nationala pe planul creatiei, interpretarii si difuzarii muzicii din Romania. Orchestra Nationala Radio a colaborat de-a lungul timpului cu solisti vocali celebri precum Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Montserat Caballe, Angela Gheorghiu, Ileana Cotrubas, Jose Carreras…

     Pentru prima oara in Romania, pe 25 mai 2013 la Romexpo Bucuresti, in aer liber, romanii vor avea sansa de a petrece o seara unica in compania „Legendei noului mileniu” (cum a fost denumit Andrea Bocelli de catre marii critici ai lumii) si sa asculte live melodii precum: „Time To Say Goodbye”, „Con te Partiro”, „Vivo Per Lei”, „Besame Mucho” sau „Nessun Dorma”. Alaturi de maestru, Dirijorul Marcello Rota, Corul National Radio si Orchestra Nationala Radio, pe scena vor mai urca: soprana Angela Gheorghiu, soprana Paola Sanguinetti, grupul DIV4S, grupul CARisMA si Cezar Ouatu.      

     Pentru toti cei ce isi doresc sa-i asculte live pe Andrea Bocelli si invitatii sai, biletele au preturi cuprinse intre 150 lei si 1400 lei si sunt disponibile in urmatoarele locatii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Magazinul BILETOO din incinta Cinema Patria,  Magazinele Flanco, Librariile Adevarul, Magazinele Diverta, Muzica, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor si Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe biletoo.roblt.ro, bilete.ro, myticket.ro, eventim.ro si andreabocelli.com/ticket.

~~Concertul „ANDREA BOCELLI” va avea loc in aer liber, pe 25 mai 2013 la Romexpo Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei. Organizatori: Project Events, European Event Service, Pentagon Music Management.~~

www.ProjectEvents.ro *** www.facebook.com/ProjectEvents.ro

 

Written by