Doliu in lumea teatrului

 

Regizorul si actorul Viorel Branea, care a jucat alaturi de artisti precum Mircea Albulescu, Ion Caramitru si Stefan Banica, a murit luni in urma unui infarct.

   Viorel Branea s-a nascut in judetul Sibiu, pe 26 aprilie 1942 si, a fost absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” din Bucuresti, in 1965 si al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, in 1976.

   A debutat ca actor in 1965, in piesa “Furtuna”, de William Shakespeare avandu-i ca parteneri pe Septimiu Sever, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Mariela Petrescu, Stefan Banica. Intre anii 1965 – 1977, el s-a remarcat ca actor si regizor de teatru in spectacole montate la Cluj, Piatra-Neamt si Sibiu.

   In perioada 1977 – 2000 s-a distins ca regizor de film la studiourile cinematografice "Bucuresti" (Buftea) si "Alexandru Sahia", precum si la Televiziunea Romana. A realizat numeroase filme documentare prezentate la festivaluri din Romania, Franta, Finlanda, Cehoslavacia, Italia, dintre care s-au remarcat filmele premiate "Apocalips 90", "Si clasa noastra muncitoare merge in paradis".

   Inmormantarea va avea loc la Sibiu.

Written by