Drumeții cu 21 de automobile istorice prin Carpați

 

Bucuresti, 8 iulie: In weekendul 3-6 iulie, 21 de automobile au participat la editia a XIII-a a raidului ”Cu zimbrul prin Carpati”, organizat de Retromobil Club Romania in Muntii Buzaului. Fanii vehiculelor istorice au parcurs o serie de trasee off road, editia de anul acesta incluzand si trasee de drumetie.

 

La raid au participat 21 de echipaje, cel mai vechi automobil fiind fabricat in anul 1957. Pe langa automobilele ARO M461 C si modelelea anterioare, au participat ARO 241, Toyota Land Cruiser BJ 46 si Volvo TPa21. In ciuda traseului dificil, toate automobilele participante au terminat cu bine raidul demostrandu-si calitatile tehnice.

 

”Suntem incantati ca am reusit sa organizam o noua editie a acestui eveniment, ce s-a dovedit a fi un real succes. Am pus accent si pe latura culturala: in timpul expeditiei, participantii s-au oprit si in comuna Colti, avand posibilitatea de a vizita Muzeul Chihlimbarului, schiturile rupestre si trovantii. Numarul mare de participanti demonstreaza ca, prin intermediul acestor evenimente, se formeaza o comunitate din ce in ce mai numeroasa.” a declarat Bogdan Coconoiu, Presedintele Retromobil Club Romania. 

 

Istoria raidului ”Cu zimbrul prin Carpati” a inceput in anul 2002. In ziua a treia a Raliului Carpati Retro 2002, la care au participat cinci automobile ARO M461, membrii sectiei R.C.R. ”ARO M461 Romania” au decis sa renunte la programul turistic programat si sa efectueze o ascensiune montana pe drumuri forestiere. Asa a luat nassere evenimentul  ”Cu zimbrul prin Carpati”, inspirat de ascensiunile montane efectuate de M.S Regele Mihai cu decenii in urma la bordul celebrului sau Willys.

 

Sponsor principal R.C.R.: ALLIANZ TIRIAC Asigurari

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Asociatia nationala a posesorilor si restauratorilor de vehicule istorice, RETROMOBIL CLUB ROMANIA (R.C.R.), a luat fiinta in primavara anului 1998. 21 de pasionati de vehicule istorice s-au reunit la Bucuresti si au hotarat fondarea unei asociatii, care sa fie organizata si sa functioneze dupa principiile gruparilor similare din tarile cu traditie in domeniu. In prezent R.C.R. are 650 de membri din intreaga tara.

 

Pentru mai multe informatii:

Oana Popescu

Public Advisor

Mobile: +40 0753 300 701

E-mail:oana.popescu@publicadvisors.ro

Mail: Calea Stirbei Voda, nr. 69, Sector 1, Bucuresti

Web: www.publicadvisors.ro

Written by