Eleganta a facut show la Gala Avanpremiere

A noua editie a unuia dintre cele mai importante evenimente de moda, Gala Avanpremiere, a avut loc joi la Muzeul National de Arta Contemportana. La evenimentul organizat de agentia The Public Advisors au participat 12 designeri, unii deja consacrati, dar si tineri creatori de moda, care au prezentat tendintele de primavara-vara si colectii inovatoare care reafirma simplitatea si detaliile sofiticate.

Elementul de noutate al galei a fost ca patru dintre designeri, Bianca Pop, Sandra Chiara, Ioana Ciolacu, Alexandra Abraham, si-au prezentat colectiile exclusiv pe suport video. Alin Galatescu, presedintele galei, a declarat ca au incercat sa demonstreze ca moda este o arta care se poate impleti perfect cu filmul.

Creatorii consacrati care si-au prezentat viziunea asupra viitorului modei sunt Iris Serban, Carmen Secareanu, Silvia Serban. Pe langa ei, la eveniment au mai participat si nume noi precum Anca si Silvia Negulescu, Rue des Trucs si Sandra Chira. Gala a fost de asemenea si un punct de plecare pentru tinerele studente ale unor scoli de arta: Natalia Vasiliev de la Scoala de Arte din Chisinau, Teodora Baciu de la Universitatea de Arta din Cluj, Ioana Ciolacu si Alexandra Abraham de la Universitatea de Arta din Bucuresti. 

Evenimentul a promovat si programul celor de Artcademy, care se adreseaza celor care vor sa dobandeasca o calificare in domenii precum styling, fashion buying, fashion marketing sau jurnalism de moda.

"In colectiile anterioare am transpus dualitatea interior-exterior prin alaturare sau contrast. Details in the Fabric descrie acum preocuparea mea pentru zona dintre cele doua naturi: suprapuneri de layere, detalii in interiorul materialelor textile sau accente cromatice in interiorul tinutelor vestimentare. Acum, detaliul genereaza forma. Am folosit griuri colorate, calde, accente cromatice de oranj sau magenta, alaturand armonios materiale textile diferite (predomina matasea naturala, organza, voalul, tricotul)". Este descrierea Sandrei Chira despre propria colectie "Details in The Fabric", prezentata pe suport video.

Cat despre tendintele pentru anul 2012, cromatica dominanta va consta in gri, crem, auriu, nisipiu, tonuri pamantii, cu accente nude, oranj, magenta, albastru. Dar daca vreti sa fiti "la moda", trebuie sa purtati matase naturala, voal, tricot, combinate cu piele naturala, lana sau chiffon.

 

Written by