Filmul Irlandez la editia a IV-a

            Zilele Filmului Irlandez a ajuns la a IV-a editie, iar organizatorii au pregatit anul acesta o serie de lungmetraje, precum si un grupaj de scurtmetraje.       

            Pentru ziua de vineri, 16 noiembrie, programul cuprinde lungmetrajul „One Hundred Mornings” in regia lui Conor Horgan, iar scurtmetrajele care vor fi ecranizate sunt „Jonny Boy” in regia Laurei Waz si „Noreen” in regia lui Domnhall Gleeson.

            „One Hundred Mornings” spune povestea relatiilor dintre doua cupluri refugiate intr-o casa de vacanta izolata, relatii care se izoleaza pe masura ce proviziile scad si casa devine tinta atacurilor unor straini infometati. Filmul a primit „Mentiunea Onorifica Speciala a Juriului pentru Natiune la Festivalul Slandance” si „Premiul Irish Film and Television” pentru cea mai buna cinematografie.

            Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei la Bucuresti cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland si Reel Ireland, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

            Proiectiile incep la ora 18.30 si se dau la sediul Institutului Cultura Roman (Aleea Alexandru, nr. 38, Bucuresti). Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Filmele in limba engleza vor fi subtitrate in limba romana, iar cele in limba irlandeza vor avea subtitrari in limbile engleza si romana.

 

Written by