Gala premiilor Globul de Aur, a inceput numaratoarea inversa

 

Orasul luminilor  a  inceput numaratoarea inversa a inceperii celei de-a  70-a editie a premiilor Globul de Aur. In mai putin de 24 de ore vom afla care este cel mai bun film, cel mai bun  rol  feminin sau masculin, cel mai bun actor principal sau secundar sau cea mai buna coloana sonora.

Premiile vor fi  decernate de Asociatia presei straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), maine,  pe 13 ianuarie, la Los Angeles.

Lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a primit cele mai multe nominalizari – sapte – la premiile Globul de Aur 2013 si este urmat in topul selectiilor de "Django Unchained" si "Argo", care au primit cate cinci nominalizari, inclusiv la categoria "cel mai bun film-drama". La aceeasi categoria a mai fost nominalizat si filmul: "Zero Dark Thirthy".

In categoriile dedicate productiilor de televiziune, Serialul "Homeland" a primit patru nominalizari. ”Homeland” pare sa-i poarte noroc actritei Claire Danes in rolul agentei CIA Carrie Mathison care i-a trecut in palmares  atat un trofeu Golden Globe, cat si o nominalizare la Emmy in anul 2012.

Helen Mirre, actrita britanica,  laureata a premiului ”Oscar„ pentru rolul reginei Elisabeta a Angliei, a primit anul acesta la ”Globul de Aur” o nominalizare pentru ”Cel mai bun rol principal feminin intr-un film – drama” in productia "Hitchcock" . Alaturi de ea, actritele care spera la acest premiu sunt: Jessica Chastain ("Zero Dark Thirty"), Marion Cotillard ("Rust and Bone”), Naomi Watts ("The Impossible") si Rachel Weisz ("The Deep Blue Sea").

Nicole Kidman si Jessica Lange se numara printre cele numite la categoria pentru ”Cea mai buna actrita in rol principal intr-o miniserie/ film de televiziune”. Se lupta pentru numele deCea mai buna actrita intr-un rol principal intr-un serial de televiziune – drama” alte nume celebre ale platourilor:  Connie Britton ("Nashville"), Glenn Close ("Damages"), Michelle Dockery ("Downton Abbey"), Claire Danes ("Homeland"), Julianna Margulies ("The Good Wife").

            Kevin Costner, Benedict Cumberbatch  si Woody Harrelson sunt doar cativa dintre cei nominalizati la categoria ”Cel mai bun actor in rol principal intr-o miniserie/ film de televiziune”. Premiul pentru ”Cel mai bun actor in rol principal intr-un serial – drama ar putea fi luat de: ”Steve Buscemi ("Boardwalk Empire"), Bryan Cranston ("Breaking Bad"), Jeff Daniels ("The Newsroom"), Jon Hamm ("Mad Men") sau Damian Lewis ("Homeland").

            Gala de decernare a premiilor Globul de Aur din 2013 va fi transmisa, in direct si in exclusivitate, in noaptea de 13 spre 14 ianuarie, la HBO Romania, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii televiziunii. Evenimentul va fi prezentat de actritele de comedie Tina Fey si Amy Poehler.

Globurile de Aur au avut loc pentru prima data in 1944. De atunci s-au tinut anual, cu locatii diferite in urmatorul deceniu, in special la Beverly Hills Hotel, Hollywood Knickerbocker Club si Hollywood Roosevelt Hotel.

Gala de decernare a premiilor ”Globul de Aur„ reprezinta un eveniment important in sezonul premiilor de la Hollywood, care va culmina cu gala Oscar, pe 24 februarie.

 

Written by