Lectia de prim ajutor: invata cum sa salvezi vieti

Asociatia MaiMultVerde, in parteneriat cu SMURD si ING Asigurari de viata, a lansat miercuri “Lectia de prim ajutor”, un program prin care oamenii invata cum sa salveze vieti.

 “Cunoasterea celor mai simple reguli de acordare a primului ajutor de catre fiecare dintre noi poate salva, nu de putin ori, vieti. Aplicarea corecta a acestora poate duce la castigarea unui timp extrem de pretios pentru pacient, pana la sosirea echipajului specializat in acordarea primului-ajutor”, sustine presedintele Fundatiei pentru SMURD, Raed Arafat.

Proiectul a pornit dupa ce Dragos Bucurenci a fost voluntar la SMURD in prima jumatate a acestui an. Insa “Lectia de prim ajutor” este, totodata, prima emisiune de educatie medicala de baza datorita careia oricine va sti cum sa-i ajute pe ceilalti in caz de urgenta. Transmisa de ProTV, in fiecare sambata, de la 10.30, din 12 noiembrie si pana in februarie 2012, emisiunea este moderata de Dana Rogoz si Dragos Bucurenci (presedintele MaiMultVerde), care vor arata in cinci minute cum trebuie acordat corect primul ajutor.

In 2010, peste 100.000 de oameni pe judet au apelat 112, dar cei mai multi nu stiu ce sa comunice sau cum sa se descurce in situatii de urgenta. Asa ca “Lectia de prim ajutor” este un remediu pentru ca viata sa stea in picioare.

Written by