Noaptea muzeelor pentru publicul bucurestean

 

Sambata, 18 mai 2013, comunitatea muzeala sarbatoreste Ziua Internationala a Muzeelor sic ea de-a noua editie a Noptii Europene a Muzeelor, eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor la care participa annual aproximativ 3.000 de muzee din Europa.

   Peste 100 de institutii cultural din Romania participa la eveniment, numar aflat in crestere de la an la an. Lista muzeelor si institutiilor participante este accesibila pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro, cu detalii despre programele si evenimentele special pregatite pentru aceasta ocazie.

   Anul acesta, in Bucuresti 32 de muzee si organizatii cultural isi deschid portile pana tarziu in noapte si invita publicul la expozitii, concerte, proiectii de filme, spectacole si activitati interactive pentru experiente de neuitat.

   Instrumente deosebit de utile pentru vizitatorii bucuresteni sunt hartile tiparite cu organizatiile participante, disponibile la sediul muzeelor in noaptea evenimentului sau in format electronic pe noapteamuzeelor.ro, precum si pe aplicatia pentru smartphone conceputa special pentru aceasta noapte, care se poate descarca de pe AppStore si Google Play.

   Noaptea Muzeelor continua si in 2013 parteneriatul cu MINI. O flota de automobile ale marcii va fi disponibila din nou in principalele locatii din Bucuresti pentru serviciul de taxi gratuite intre muzee. MINI a pregatit surprize si concursuri pentru vizitatori, care pot castiga un curs de “MINI DRIVER TRAINING”.

Written by