Octombrie, Luna Verde la Nemira

Octombrie Luna Verde la Nemira
Carti Nemira citesti, un copacel primesti!

Mari sau mici, colorate sau cartonate, noi-noute sau ingalbenite de timp, cu totii iubim cartile si ele ocupa un loc de cinste in fiecare casa si suflet.  Cu toate au in comun un lucru atat de obisnuit si de pretios in acelasi timp: hartia din care sunt facute. Hartia obtinuta din copaceii care ne inverzesc viata si ne ofera la fel de multa bucurie. Voi stiti cate carti iau nastere dintr-un copac?

942 de carti dintr-un singur copacel! Vi se pare mult? Dar daca ne gandim ca anul trecut s-au vandut 380 de milioane de carti in lumea intreaga? Asta inseamna peste 400.000 de copacei care s-au transformat in cartile de care ne bucuram noi astazi.

Ce putem face noi? Sa plantam. Nu vom putea pune la loc toti cei 400.000 de copaci, dar incepem cu 5.000.

Veniti alaturi de noi, sa sarbatorim Octombrie Luna Verde la Nemira: Carti Nemira citesti, un copacel primesti!

Pentru ca ne pasa de natura si de bogatiile tarii noastre, din aceasta toamna,  Nemira devine partener activ al Asociatiei MaiMultVerde. Urmatoarea campanie de plantare MaiMultVerde va include copacii donati de catre Nemira din achizitiile de carte ale cititorilor sai. Altfel spus, pentru ca alegeti sa cititi, Nemira va face cadou un copacel, in efortul nostru comun de a salva padurile Romaniei si de a incuraja reimpaduririle!

Voi intrati pe Nemira.ro, toata luna Octombrie, iar la orice cumparaturi in valoare de minim 100 de lei, Nemira va dona 10 lei pentru plantarea unui copacel in cadrul campaniei ”Fa cadou un copac!”.

Copacelul si scriitorul tau preferat

Copacelul va fi al tau si poate purta numele scriitorului preferat, al cartii preferate, e atat de simplu! La plasarea comenzii de minim 100 de lei pe Nemira.ro lasa un comentariu cu numele dorit pentru copacelul tau.

Ne-am bucura daca ati alege pentru copaci nume de carti sau autori Nemira, astfel incat sa distingem usor in campul de plantare copacii nosti, ai cititorilor Nemira. Copaceii-cadou se vor bucura de grija si de atentia partenerilor nostri de la MaiMultVerde si veti putea primi periodic pe e-mail vesti si fotografii de la ei.

Daca mai aveti nevoie de motive pentru a face Octombrie Luna Verde:

Iata doar cateva dintre motivele suficient de puternice care sa ne determine sa ajutam padurea sa-si reintregeasca familia:

–          15 milioane de copaci sunt taiati anual in Romania;

–          29% din suprafata Romaniei este impadurita, in timp ce media europeana este de 42%;

–          in Romania, la fiecare ora, 3 ha de padure sunt defrisate;

–          pentru a aer curat avem nevoie de copaci, se pare ca am uitat cu totii acest adevar simplu.

Activitatile MaiMultVerde includ curatenii, plantari, reinverziri, promovarea mersului cu bicicleta si programe de educatie ecologica si voluntariat. Nemira va finanta una dintre campaniile de plantare de copaci, donand 10 lei din fiecare incasare de minim 100 de lei raportata pe site-ului de vanzare Nemira.ro.

Plantarea puietilor pentru cititorii Nemira va avea loc pe 17 noiembrie, in zona Ploiesti, pe Soseaua de Centura Est, unde plantarile MaiMultVerde au continuitate inca din 2009. Speram ca prin campania din aceasta toamna sa sustinem, cu ajutorul cititorilor nostri, plantarea a cel putin 5 000 de puieti. Veniti alaturi de noi pe 17 noiembrie sa ajutam la plantarea lor!

Daca doriti sa va implicati mai mult, puteti afla mai multe informatii despre campania de donatii de copacei pe MaiMultVerde.ro/sustine.

 

Written by