Premiera oficiala la Teatrul Ion Creanga: Noddy, spectacol cu distributie exclusiv feminina

Teatrul Ion Creanga anunta premiera oficiala a spectacolului Noddy in data de 25 noiembrie, cu incepere de la ora 11.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani nr.53. Adaptarea este realizata de David Wood, dupa Enid Blyton, regia artistica este semnata de Attila Vizauer si scenografia gandita de Viaceslav Vutcariov. Distributia este exclusiv feminina: Camelia Andrita, Alexandrina Halic, Julieana Draghici, Ani Cretu, Mihaela Betiu, Nicoleta Rusu, Maria Taran, Cerasela Popescu, Vera Linguraru, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Mirela Busuioc, Iuliana Costiniu, Marina Secasiu. Noddy, celebrul personaj de poveste al desenelor animate din anii ’50, poposeste in Orasul Jucariilor, acolo unde singurele limite permise sunt cele ale imaginatiei, iar nepoftiti sunt doar cei care si-au neglijat dreptul la visare. Transformand scena Teatrului Ion Creanga in terenul de joaca al unei fantezii muzicale, in care vom recunoaste melodii Beatles si spiritul ''flower-power'', spectacolul Noddy propune un firesc al imaginarului, in care realitatea concreta, a regulilor sociale, se contopeste cu nascocirile pline de viata ale mintii unui copil-papusa care-si permite sa(-si) inventeze lumea dupa propriul plac.                                                                                                                                

  “Pentru ei, copiii, desigur, ispravile lui Noddy sunt cele care conteaza. Pentru noi (parinti, bunici) pe langa atentia si grija ca ei sa fi inteles, sa le fi placut povestea, spectacolul poate naste si un strop de nostalgie. Imi imaginez, la sfarsitul spectacolului, un domn care iese din sala de mana cu o fetita de numai cativa ani. Ea fredoneaza melodia din final despre Orasul Jucariilor, iar el murmura, doar pentru sine, versurile Beatles-ilor: Is there anybody going to listen to my story / All about the girl who came to stay?”  declara Attila Vizauer, regizorul spectacolului.                                               

Reprezentatia este dedicata copiilor cu varsta de peste 5 ani si a fost sustinuta,  in avanpremiera, de Teatrul Ion Creanga, in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti” din acest an.                                                                                              Veniti sa vedeti Noddy – o poveste minunata, un oras cum nu s-a mai vazut, un oras al jucariilor!

Written by