Riders Club lanseaza oficial calendarul 2014 si deschide inscrierile pentru ZIUA B, primul sau eveniment de ciclism din acest an

Riders Club, platforma MPG dedicata comunitatii ciclistilor amatori din Romania, anunta lansarea celui mai mare calendar de evenimente cu acoperire nationala, dedicate acestora. Calendarul include o serie de 15 evenimente, toate unite de acelasi sistem de clasamente. Astfel, in acest an, Riders Club are programate evenimente de ciclism pentru amatori in Bucuresti, Cernica (jud. Ilfov), Constanta, Caldarusani (jud. Ilfov), Bicaz (jud. Neamt), Comana (jud. Giurgiu), Medias (jud. Sibiu), Campulung-Muscel (jud. Arges), Predeal (jud. Brasov), Gura Humorului (jud. Suceava), Paulesti (jud. Prahova), Bacau si Targu Mures (Jud. Mures).

„La nici 2 ani de cand MPG a lansat Riders Club, am reusit sa coagulam o comunitate de peste 4.000 de membri, oameni cu adevarat pasionati de ciclism si de iesirea in natura, oameni care isi doresc sa faca miscare si sa poata concura intr-un sistem bine pus la punct.”, a declarat Catalin Mocuta –  Presedinte MPG.

Primul eveniment din aceasta serie este ZIUA B – cel mai important maraton de ciclism Riders Club al anului. ZIUA B se va desfasura pe 12 aprilie 2014 si va avea startul din centrul expozitional Exporom, la doar 4 km de statia de metrou Pantelimon. Ca element de noutate, cu ocazia acestui prim eveniment, dupa start, traseul va continua cu o portiune de 3 km ce va presupune defilarea participantilor in pluton compact, pe DN3 (Calea Dobrogei).

„Pentru ZIUA B, primul eveniment de anvergura Riders Club al anului, am pregatit 3 trasee diferite, adaptate pentru fiecare nivel de abilitate: o tura de 61 de km, un traseu de 32 km si un traseu mai scurt, de doar 23 km. Ii invitam pe toti amatorii de ciclism la ZIUA B, ziua celor ce se bucura de o plimbare cu bicicleta in natura! Padurea Cernica, cu peisajele ei de vis, este un spatiu ideal. Astfel ca, pe scurt, ZIUA B inseamna 3 trasee, 4 paduri si 5 lacuri.” explica Ovidiu Cocieru – Director de Evenimente MPG.

Cei interesati sa participe se pot inscrie, incepand de azi, pe site-ul www.RidersClub.ro. Pana pe 2 martie 2014 se pot face rezervari de locuri la eveniment, la un pret promotional, rezervarea putand fi achitata sau anulata mai tarziu.

Anul competitional va continua, rand pe rand, cu: Doltcini XCO – Constanta (3 mai), „La Broaste”  – Caldarusani (24 mai), Marathon MTB Bicaz – (31 mai), „Dumbrava cu Margaritar” – Comana (14 iunie), PRO AS – Medias Tour (28 iunie), Trofeul Muscelului – Campulung (19 iunie), MTB Predeal Trophy (9 august), Bucovina MTB Maraton – Gura Humorului (23 august), „Livada cu Ciresi” – Paulesti (31 august), MTB Extra Zone – Bacau (13 septembrie), Maratonul Nirajului – Targu Mures (20 septembrie), „4 pedale” – Bucuresti (21 septembrie), „Haiduci si Domnite” – Moara Vlasiei (12 octombrie) si „Legendele Toamnei” – Cernica (26 octombrie).

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Manuela Radulescu, la e-mail manuela.radulescu[at]bccc.ro, respectiv telefon 0727.220.888.

Written by