Romania la Salonul International de Carte de la Torino

Romania participa zilele acestea, pentru a cincea oara consecutiv, la Salonul International de Carte de la Torino. Cea de-a 26-a editie a evenimentului are anul acesta ca tema creativitatea.

            Salonul de la Torino reprezinta o buna ocazie de a face cunoscute cartile scriitorilor romani din Peninsula, iar de acest lucru se ocupa prima editura de carte romaneasca din Italia. 

 Pentru prima data si dupa un an de la aparitia ei, editura Rediviva, care este un proiect al Centrului Cultural Italo-Roman, isi face simtita prezenta cu cateva titluri si cateva dintre cartile cele mai asteptate  asteptate de public, cu autori cunoscuti: Doina Rusti, Stelian Turlea, Ingrid Beatrice Coman, poetul Viorel Boldis care are o antologie de poezie si  o revista culturala.

Poate la anul tara noastra se va prezenta la Salonul International de Carte de la Torino cu tituluri care sa vorbeasca mai mult despre Romania, pentru ca editura s-a nascut pe ideea de a promova literatura si de a promova Romania in Italia, in limba italiana.

Standul  Romaniei are o suprafata de 70 de metri patrati si a fost realizat de Institutul Roman de Cultura de la Venetia.

Written by