Salvatore Adamo, mesaj pentru romani: Pastrati-va personalitatea

Salvatore Adamo, marele star al anilor ’60, va concerta sambata, 10 decembrie, la Sala Palatului. Concertul se anunta a fi un spectacol grandios, adresat publicului de orice varsta. Tineri sau batrani, cu totii se vor bucura de vechile hituri “Vouz permettez, Monsieur?”, “La nuit”, “Et sur la mer…”, dar si sa asculte in premiera pentru Romania cantece de pe cele mai recente albume ale starului.

Salvatore Adamo a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca va incerca sa afle care dintre melodiile pe care le interpreteaza sunt cele mai indragite de romani si le-a adresat un mesaj de suflet inaintea concertului: „Pastrati-va personalitatea!”. El a mai precizat ca personal nu are un cantec preferat, ci le canta cu placere pe fiecare in functie de starea de spirit pe care o are, insa melodia pe care o interpreteaza la orice concert este hit-ul “Tombe la neige”.

Muzica sa are inspiratie mediteraneana, napolitana, siciliana pentru ca a fost influentat de preferintele tatalui sau. Recunoaste ca nu a avut ocazia sa cunoasca alti artisti romani, dar spune ca iubeste sa colaboreze cu interpreti straini si apreciaza muzica buna, precum cea a lui Bob Dylan sau Olivia Ruiz. In ce priveste muzica din Franta, afirma ca au fost si vremuri “mai bune”, insa apreciaza faptul ca sunt multi cantareti buni care urmaresc  traditia, au suflet de francezi, chiar daca introduc in piesele lor si sunete moderne.

Adamo considera ca a evoluat mult si cu timpul si-a maturizat muzica, dar si fanii. La 16 ani, a participat la un concurs de muzica cu o melodie usoara, despre dragoste, despre fericire. Patru ani mai tarziu avea deja primul album, insa cantecele aveau versuri “usoare”, dupa cum le numeste chiar el. Apoi a inceput sa calatoreasca si si-a schimbat ideile. Nu a mai vazut lumea perfecta, a coborat din nori si a inceput sa cante despre ce se intampla pe pamant. Salvatore Adamo se inspira de la televizor, radio sau din ziare. Scrie versuri despre ce se intampla cu oamenii si cum ii afecteaza realiteatea. Recunoaste ca nu sunt solutii, ci doar isi exprima tristetea. Dat fiind ca este ambasadorul UNICEF din Belgia din 1993, a scris nenumarate piese despre ce a vazut in misiunile sale umanitare. Dupa prima misiune de acest fel desfasurata in Kosovo, unde a vazut un copil care si-a pierdut familia, a scris cantecul “The world is aching”.

Salvatore are trei copii de la care aude muzica noua, iar daca ii place o adapteaza cu personalitatea lui. Este un artist valoros, pe care se merita sa il cunosti prin intermediul cantecelor sale.

Written by