Supraveghere video pentru blocuri

Am tot observat in ultima perioada ca tot mai multe blocuri aleg sa isi instaleze sisteme de supraveghere video. Trebuie sa recunosc ca ideea este una destul de interesanta si am vrut sa aflu mai multe despre aceasta tema si sa gasesc, parand o initiativa destul de ok si pentru blocul meu.

Inainte de a prezenta aceasta propunere celor din bloc am luat legatura cu o societate care a mai vandut cateva astfel de sisteme si i-am rugat sa imi ofere cateva detalii. Norocul meu a fost ca am gasit o firma cu experienta si cu mai multe proiecte de acest tip. Acestia mi-au explicat ca imi pot oferi mai multe tipuri de sisteme, de la sisteme cu un numar mai mic de camere menite sa supravegheze principalele cai de acces in bloc pana la sisteme cu un numar foarte mare de camere care sa supravegheze chiar si toate etajele blocului.

Am inteles astfel ca in functie de investitia pe care va fi de acord asociatia sa o faca pot alege si numarul de camere, tehnicieni mi-au recomandat totusi sa incep cu intrarile si iesirile in bloc si apoi daca suma alocata pentru sistem imi permite sa ma extind si pe lift si etaje. Ei mi-au spus ca este absolut necesar sa vad macar cine intra si cine iese din bloc in cazul unor infractiuni, astfel putand oferi organelor abilitate un mic avantaj in prinderea celui vinovat.

Trendul pare fi unul ascendt, din ce in ce mai multe blocuri fiind de acord cu instalarea camerelor de supraveghere. Rezultatele par a fi si ele bune, recent avand ocazia sa discut cu un administrator care are camere la bloc de peste 3 ani de zile. Acesta mi-a spus ca treptat s-au cunoscut imbunatatiri. In primul rand a scapat de persoanele care se strangeau seara de seara in scara si faceau galagie, apoi a reusit sa identifice vecini care nu aveau chef sa pastreze curatenia, iar peste toate astea mi-a povestit ca unul din vecini a reusit chiar sa isi recupereze o bicicleta furata de pe scara blocului.

Sa fiu sincer nu stiu sa va spun ce si cum se va instala la noi, dar pe mine ma atrage destul de mult ideea de a avea liniste si curatenie in scara blocului, iar daca educatia nu ne-a ajutat prea mult, poate ne vor ajuta aceste camere.

Pentru cei cu aceleasi ganduri ca si mine va pot oferi si un mic ghid cu informatii despre camere de supraveghere video pentru blocuri. Succes si sper sa obtineti efectele asteptate dupa aplicarea acestei metode!

Written by