Targul de Carte Gaudeamus a reunit cele mai iubite edituri

Targul de Carte Gaudeamus s-a desfasurat in perioada 23-27 noiembrie in Pavilionul Central al Complexului Romexpo.

In acest an s-au reunit peste 400 de expozanti reprezentativi pentru industria cartii din Romania si nu numai care au oferit noutati editoriale si oferte speciale.

De la reducerea de 15-20% pe care o oferea Polirom la oferta speciala in care cumparati doua carti si una era gratis de la Rao sau biletul decontat pe care il ofera editura Orizonturi la fiecare doua carti cumparate, fiecare editura s-a straduit sa atraga si sa isi arate punctele forte.

Conform organizatorilor, anul acesta la Targul de Carte Gaudeamus au avut loc peste 650 de lansari si prezentari de carte, discursuri tinute de oameni de cultura, scriitori din Romania si din strainatate. Horia Patapievici, Mircea Carturescu sau Mihaela Bilic sunt doar cateva dintre numele prezente la targ. La aproape fiecare ora a targului era o prezentare, o lansare, o expozitie sau o dezbatere.

Anul acesta tara invitata de onoare la Gaudeamus a fost Italia. Datorita celebrarii a 150 de ani de la unirea Italiei in cadrul targului s-a onorat cultura si limba italiana.

Organizatorii targului au facut un top 3 a celor mai iubite edituri, in urma voturilor publicului iar rezultatul a fost editura Humanitas, pe primul loc, Rao pe al doilea, Nemira ocupand locul al treilea.

La fiecare editura existau diferite oferte, mai avantajoase sau mai putin, in functie de buget. Multi vizitanti au recunoscut ca pentru cei care nu au timp sa colinde des librariile Bucurestiului aceasta este oportunitatea perfecta pentru a-si gasi la un loc cartile dorite. Editurile s-au putut extinde pe un spatiu expozational de 14.000 de metri patrati si au incercat pe cat posibil sa atraga vizitantii curiosi.

Mirela, 27 ani, secretar de redactie la o editura, se declara multumita de numarul oamenilor veniti anul acesta.

Ca in fiecare an Targul de Carte Gaudeamus a strans un numar mare de participanti, fiecare putandu-si alege din peste 400 de expozanti, lasari de carte, mese rotunde sau intalniri cu scriitorii preferati.

Written by