Totul despre iPhone 5 si piratarea lui din China

iPhone a fost lansat in San Francisco, California tinand cu sufletul la gura milioane de pasionati. Inca de la prima sa lansare, iPhone a devenit instantaneu un gadget privit ca un obiect de cult. 

Comenzile pentru noul telefon Apple vor putea fi facute incepand cu vineri, 14 septembrie.  Primele  comenzi vor fi onorate pe 21 septembrie in SUA, Canada, Marea Britanie,  Germania, Franta, Australia, Japonia, Hong Kong si Singapore, iar in Romania, cel mai probabil, va ajunge in decembrie. Preturile noului iPhone 5, in conditiile unui contract de doi  ani cu operatorul: 199 de dolari pentru varianta de 16 GB, 299 de dolari pentru  varianta de 32 GB si 399 de dolari pentru varianta de 64 GB.

Desi a fost lansat de putin timp, telefonul are deja o copie facuta de un operator chinez, GooPhone Copia a aparut inaintea originalului si este cu mult mai ieftina fata de original imitand la perfectie toate specificatiile sale. Asta poate afecta vanzarile Apple din Asia. 

 

Cateva caracteristici tehnice:

– iPhone 5 are trei microfoane pentru recunoastere vocala si  reducerea zgomotului de fond

– Camera poate filma Full HD, 1080p, si include functia de  recunoastere faciala. Camera frontala este HD 720p. Camera foto a noului iPhone 5 este revolutionara: are 8  megapixeli, 3264×2448 pixeli, si ofera o functie de Panorama care va face, cu  siguranta, deliciul turistilor, permitand capturarea de imagini cu rezolutie de  28 de megapixeli.

-Bateria iPhone 5 este mai rezistenta si va oferi o autonomie de  8 ore in regim 3G si de 10 ore cu Wi-Fi-ul pornit.

– Din punctul de vedere al conectivitatii, noul iPhone 5 va  suporta GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HSPA+ si LTE, si viteze de transfer de 100 de  MBPs.

-interfata de asistenta vocala Siri este  capabila acum sa ofere raspunsuri si la intrebari mai subiective. Astfel, Siri  va putea oferi un raspuns, spre exemplu, si la intrebarea “Ce film bun imi poti  recomanda astazi?”

-Procesorul A6 este de doua ori mai rapid decat ce de  pe iPhone 4S, viteza conexiunii wireless este mai mare, iar bateria va tine 10  ore de Wi-Fi si 8 ore de 3g

– iPhone 5 are un ecran de 4 inci (10,16 cm) cu retina  display, rezolutie de 1136×640 pixeli

– iPhone 5 are 7,6 mm grosime, cu 18% mai subtire si cu  20% mai usor decat penultimul model lansat, iPhone 4S

-Are dimensiunea perfecta, astfel incat incape atat in  buzunar cat si in podul palmei. Este realizat exclusiv din aluminiu si sticla

 

Written by