WORLD PRESS PHOTO

World Press Photo, una din cele mai importante expozitii internationale de fotojunalism va putea fi vazuta la Bucuresti, intre 17 mai si 10 iunie, la noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei.

            Dupa o absenta de 17 ani, expozitia va fi adusa la Bucuresti din initiativa Fundatiei Culturale EIDOS a carei fondator este Cristian Movila, fotojurnalist cu fotografii publicate in Paris Match, National Geographic sau The New York Times Magazine.

            Expozitia este parte a unui turneu international, care va include in cele 45 de tari vizate peste 100 de aparitii. In perioada expozitiei, la Bucuresti, vizitatorii vor putea vedea cele 170 de lucrari castigatoare in urma competitiei internationale. Pretul biletului de intrare la expozitie va costa 7 lei.

            Pe 18 mai, vizitatorii expozitiei se pot inscrie pentru a participa la un workshop dedicat fotojurnalismului si fotografiei documentara in era digitala, workshop la care va participa si Cristian Movila.

            Organizatia independenta si non-profit World Press Photo a fost fondata in anul 1955 in Amsterdam, Olanda, unde isi are si astazi sediul central, si are ca activitate stabilirea unor standarde ridicate in ceea ce priveste fotojurnalismul sau fotografia documentara la nivel international.

            Prima competitie de fotojurnalism a avut loc inca din anul 1955, editie in care 42 de fotografi din 11 tari participante au inscris atunci peste 300 de fotografii pentru a fi jurizate.

            Editia din 2012 a atras in concurs un numar de 5 247 de participanti din 124 de tari, care au inscris 101 254 de fotografii pentru jurizare,

            World Press Photo este una dintre cele mai importante expozitii de fotojuralism din lume, iar la fiecare editie se preconizeaza un numar de 2,5 milioane de vizitatori din intreaga lume.

Written by