Titanic Vals, Tudor Musatescu

Probabil ca deja stiti acest lucru, dar eu totusi il voi spune; teatrul poate fi amuzant, poate fi la fel de amuzant precum o comedie buna, poate fi chiar mai amuzat decat o comedie buna si cu siguranta are mai mult farmec. Acestea fiind spuse, am mers sa vad Titanic Vals la Teatrul Nottara si mi-a placut la nebunie.

            Spirache Necsulescu are o familie numeroasa si complicata; fiica sa Gema pe care a avut-o dintr-o casnicie anterioara este cea care il intelege si care are grija de el; ce-a de-a doua sotie, Dacia, este cea care asteapta de la el mereu mai mult si care i-a daruit alti trei copii: Decebal, Traian si Sarmisegetusa. Acestia sunt superficiali si cred ca tatal lor si Gema nu sunt destul de puternici sa se descurce in viata. Cu ei, locuieste si soacra lui Spirache, Chiriachita, care asteapta ca familia sa se imbogateasca si sa-i fie posibila o batranete fara griji. Nu degeaba am precizat ca mai toata familia asteapta sa se imbogateasca; familia Necsulescu, in special mama si bunica asteapta ca fratele mai mare si mai bogat al lui Spirache sa moara si sa-i lasa lui toata averea, mai ales ca nu are alti mostenitori. Acest lucru se intampla si familia primeste banii, insa problemele nu se sfarsesc aici: Sarmisegetusa ramane insarcinata fara ca nimeni sa stie, Gena il iubeste in secret pe pretendentul Sarmisegetusei, Traian este baiatul lenes care nu reuseste sa-si gaseasca un drum in viata, iar Dacia si Chiriachita incearca sa-l controleze pe Spirache si sa-l convinga sa candideze la primarie.

            Piesa pare o telenovela construita in trei acte, insa cu siguranta este mai mult decat atat. Dialogul este bine facut, glumele sunt savuroase, iar personajele parca te conduc catre o alta lume. Mi-a placut in special de Sarmisegetusa, un personaj plin de culoare si personalitate, interpretat de actrita Ioana Calota. Insa nici celelalte personaje nu trebuie ignorate, asta pentru ca stiu sa se faca placute, sunt construite intr-o maniera amuzanta si sunt atat de realiste incat le poti identifica cu oameni din viata de zi cu zi. Asadar, daca vreti sa aveti parte de o portie de ras serioasa, va recomand sa mergeti sa va bucurati de spectacolul „Titanic Vals”.  

            

Written by