Ce alegem: Android sau Apple?

 

            Ultimele discutii in materie de tehnologie sunt diferentele dintre Apple sau Samsung si  Android sau iOS, care sunt mai atractive si ce aspecte ar trebui sa urmarim cand suntem in situatia de a face  astfel de alegeri.

            In ultimul an, sistemul de operare Android a inceput sa castige teren pe piata software.

            Sistemul de operare de la Google capata tot mai multa popularitate si devine preferatul publicului in ceea ce priveste smartphoneurile. Mai mult, sistemul de operare Android, al Google, isi extinde avansul in fata Apple pe piata de software pentru telefoane mobile intr-un ritm comparabil cu expansiunea Microsoft in anii '90, a declarat presedintele Google, Eric Schmidt.

            Explozia cererii pentru telefoane cu Android ajuta Google sa-si majoreze cota de piata in detrimentul altor producatori de software, a afirmat Schmidt, citat de Bloomberg.

            Android a avut o cota de piata de 72% in trimestrul al treilea, comparativ cu 14% in cazul Apple, iar pe locul trei se afla Blackberry potrivit firmei de cercetare Gartner. In fiecare zi sunt activate peste 1,3 milioane de dispozitive mobile cu sistem de operare Android, a spus presedintele Google.

            "Este o schimbare uriasa de platforma; este de o amploare inregistrata in urma cu 20 de ani – Microsoft impotriva Apple. Castigam acest razboi destul de clar acum", a declarat Schmidt intr-un interviu pentru Bloomberg.

            Remarcile sefului Google reflecta increderea tot mai puternica a grupului in capacitatea de a atrage utilizatori si publicitate, intrucat tot mai multi clienti se orienteaza catre dispozitive mobile in detrimentul PC-urilor traditionale.

            Grupul pune gratuit Android la dispozitia partenerilor hardware, precum Samsung, chiar daca pierde bani, intrucat creste cererea pentru anunturi publicitare si alte servicii online care aduc beneficii Google pe termen lung, conform Ziarului Financiar.

            In ultimele 3 luni Samsung este lider in materia vanzarilor de smartphoneuri in intreaga lume, depasind Apple pentru aceasta perioada cu 98 milioane de telefoane, o crestere de aproape 19 procente fata de aceeasi perioada a anului 2011.

            La ora actuala Samsung are 32.5% din totalul smartphoneurilor de pe piata, in timp ce apple are 14%. Cel mai bine vandut telefon, asa cum ne-am asteptat, este noul Samsung Galaxy S3. Nokia au vandut doar 7.2 milioane de smartphoneuri, aflandu-se astfel mult in spatele celor doua mari companii.

            Dupa Samsung si Apple in topul vanzarilor de smartphoneuri se gaseste Blackberry, urmat de HTC, insa acest top se poate modifica destul de repede deoarece atat Blackberry cat si HTC vor avea cu siguranta produse noi pe care le vor lansa pe piata in perioada sarbatorilor.  

Written by