Principii in selectarea camerei video de supraveghere pentru exterior

Vreti sa va stiti in siguranta mereu si ati decis sa achizitionati  camere video de supraveghere pentru exterior
Perfect! Numai ca inainte sa mergeti la cumparaturi sa faceti o astfel de investitie ar trebui sa va interesati putin. Nu e obligatoriu, dar pentru rezultate maxime trebuie sa stiti cum sa optati pentru camera potrivita si apoi cum sa o utilizati.
 
Avantajele si minusurile camerelor cu senzor de miscare
 
Cele mai populare camere de supraveghere sunt cele cu senzor de miscare. Acestea prezinta avantajul de a inregistra numai daca inregistreaza miscare. Ceea ce semnifica un consum scazut de curent. Si nici nu va trebui sa urmariti ore intregi de inregistrare in care nu se petrece absolut nimic. Daca doriti ca aceasta camera sa functioneze la un randament maxim, este recomandat sa o instalati acolo unde nu se petrece multa miscare, pentru a evita o eventuala focalizare eronata.
 
Sistemul cu leduri in infrarosu este obligatoriu in cazul camerelor de supraveghere de exterior
 
Esential este ca viitoarea camera de supraveghere pe care o achizitionati sa fie prevazuta cu un sistem infrarosu. Acesta da voie camerei sa inregistreze pe intuneric si, daca lum in considerare faptul  ca multe dintre infractiuni se intampla noaptea, e nevoie ca o camera de supraveghere de exterior sa contina si aceasta trasatura.
 
Un alt aspect pe care trebuie sa il luati in seama atunci cand va alegeti camera de supraveghere este cel al suprafetei care urmeaza a fi supravegheata.
 
 Camerele de supraveghere obisnuite au o raza de actiune de aproximativ 10 metri – suficienta in majoritatea cazurilor, dar daca vorbim despre o suprafata intinsa, este recomandat sa selectati o camera mai avansata.
Locul unde sunt instalate camerele video este esential
 
Nu numai calitatea camerelor este importanta pentru rezultate optime, ci si felul si locul in care ele sunt instalate. Atunci cand instalati sistemul de supraveghere video faceti tot posibilul sa acoperiti cat mai bine aria pe care vreti sa o supravegheati, pentru a minimiza unghiurile moarte. 
 
Unii clienti sunt nemultumiti de ineficienta camerelor video pentru ca acestea nu au surprins nimic si, cu toate acestea, persoane necunoscute au patruns pe proprietatea lor. De fapt, de blamat in aceste cazuri nu sunt camerele de supraveghere, ci amplasamentul lor. Astfel ca retineti, conteaza foarte mult sa aveti cat mai putine unghiuri moarte. Eventual incercatisa instalati camerele video de supraveghere astfel incat sa se vada una pe alta.
 
Camerele video de exterior – o solutie pentru siguranta imobilelor
 
In nenumarate situatii camerele de supraveghere si-au dovedit din plin eficacitatea, devenind extrem de eficiente. Camerele sunt foarte folositoare in special atunci cand proprietarii lipsesc de acasa pentru o perioada mai lunga de timp, spre exemplu in concediu.
 
 Statisticile spun clar ca cele mai multe spargeri de case au loc cu precadere in perioada sarbatorilor, atunci cand multi sunt plecati in vacanta. Astfel ca un sistem video de spraveghere de exterior poate reprezenta o solutie foarte buna pentru ca va feri locuinta de eventuale neplaceri. Si intretinerea unui astfel de sistem de supraveghere nu este deloc costisitoare.

Written by