Cumintenia Pamantului, scoasa la vanzare

Ieri dimineata cu surle si trambite la o galerie privata din Bucuresti, “Cumintenia Pamantului” apartinand celebrului Constantin Brancusi, a fost scoasa la vanzare. Pretul este pe masura valorii artistului: 20 de milioane de euro. Statul are 3 zile pentru a face o oferta si pentru a o trece in patrimoniul cultural national. Legea este de partea statului, si ii ofera ragaz si timp 3 zile pentru a negocia opera si pentru a face o oferta.

 

Cum nu ne asteptam sa faca eforturi culturale ci doar sa cheme pseudovedete in campaniile electorale care incep in scurt timp nu ne ramane decat sa ne bucuram ca aceasta opera a sculptorului va intra pe maini bune, ale unui pasionat de arta, pentru ca in Romania ministerul culturii, asa cum a declarat ieri:

“Nu are niciun leu”.

 

Macar ne putem consola cu gandul ca peste mari si tari oamenii vor asocia aceasta opera splendida cu tara noastra, care desi a avut si are sute de valori niciun om cu o functie importanta nu baga de seama. Conteaza prea mult circul, balacareala publica, mizeria cotidiana si sa se injure in campanii.

 

Asadar, Cumintenia Pamantului va ajunge pe mainile unui colectionar privat care cu siguranta va admira ceea ce a achizitionat si va trata aceasta opera de arta la justa ei valoare.

 

Written by