Google celebreaza astazi Ziua Pamantului

 

   Google celebreaza astazi Ziua Pamantului si isi demonstreaza sprijinul pentru protectia mediului, printr-un logo special, interactive, care prezinta succesiunea anotimpurilor si tranzitia de la zi la noapte.

   Anotimpurile sunt prezentate in noul logo sub forma unei animatii. Astfel, primavara este cea care deschide succesiunea de imagini animate, litera “G” din cuvantul “GOOGLE” fiind reprezentata cu flori pe o pajiste.

   In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului/ Earth Day, aparuta in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator. Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul American Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorant. Ziua Pamantului a fost celebrate in primul an de circa 20 de milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri si foarte tineri.

   Ziua Pamantului a avut un rol important in popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost infiintata si o organizatie – Earth Day Organization, care are in prezent filiale in peste 170 de tari. In prezent, peste 500 de milioane de oameni din toata lumea sarbatorec Ziua Pamantului, pe 22 aprilie, numeroase comunitati organizand chiar o saptamana intreaga de manifestari dedicate mediului inconjurator.

Written by