Dupa 7 ani de la castigarea marelui trofeu, Petre Geambasu urca iar pe scena Crizantemei de Aur in finalul celei de-a 45-a editii

Sambata, 27 octombrie, cea de-a 45-a editie a festivalului Crizantema de Aur a fost incheiata de recitalul inegalabil al lui Petre Geambasu care, alaturi de bandul sau, a cucerit definitv publicul din Targoviste. Petre Geambasu a urcat pe scena festivalului in calitate de participant cu sapte ani in urma, fiind castigatorul Marelui Trofeu, pentru ca in 2012 sa revina pe aceeasi scena ca reprezentant de seama al generatiei de aur a muzicii romanesti.

Petre Geambasu Band, alaturi de iubita artista Doina Spataru si talentata Elena Niciu, a ridicat in picioare publicul din sala mare a Casei de Cultura a Sindicatelor. Formatia a incantat spectatorii prin interpretarile de exceptie, izvorate din inima ale unor melodii din perioada de aur a muzicii romanesti, precum “De-ai fi tu salcie la mal” sau “De-ar fi sa vii”.  

Gala Laureatilor a debutat cu minunatul recital al Inei Dinca, castigatoarea de anul trecut a Marelui Trofeu Crizantema de Aur, care a bucurat publicul prin interpretarea mai multor romante, intregind atmosfera cu parfum interbelic. Au urmat apoi momente pline de emotie  in cadrul Galei de decernare a premiilor laureatilor.

Trofeul Crizantema de Aur i-a revenit lui Gheorghe Leordean, in timp ce premiul intai i-a fost acordat interpretei Rodica Anghelescu. Locul II a fost ocupat de catre Raisa Barnaz, iar locul III de Ina Cristea.

Premiul „Voce cu parfum de Crizantema”, acordat, ca in fiecare an, de soprana Felicia Filip, i-a revenit lui Alexei tefanco. Premiul special acordat de catre coala de Arta Iasi „Titel Popovici” a mers catre Lilica Ionita, in timp ce premiul special oferit de Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural al Judetului Dambovita a fost acordat Casandrei Maria Hausi. De asemenea, Municipiul Targoviste a oferit un premiu special Eugeniei Moise Niculae, iar Consiliul Judetean Dambovita a acordat un premiu Vioricai Moraru.

Spectatorii au fost incantati inca din prima seara de festival, cand indragita artista a muzicii romanesti, Corina Dragomir a urca pe scena. Tot in prima seara, publicul s-a bucurat de recitalul Silviei Goncear, apreciata interpreta a romantelor, fiind in final cucerit de spectacolul oferit de Ianna & Distino, intr-un mix inedit de pop-opera.

Cea de-a doua seara a adus noi momente deosebite pentru public: spectacolul exceptional oferit de Dalila Cernatescu si Florin Raducanu Jazz Big Band si recitalul vibrant al tenorului Alexandru Manzat.

Prezentatorii Crizantemei de Aur 2012 au fost Adrian Paduraru, insotit de Antonia Micu-Ionescu si Miruna Vaju, actrite ale Teatrului Municipal Targoviste.

Cele trei seri de spectacol au recreat pe scena orasului Targoviste farmecul vremurilor de altadata prin momentele artistice deosebite ale unor mari nume ale muzicii romanesti, cat si prin interpretarile de suflet ale concurentilor.  

 

Written by