Romanta ruseasca si ungureasca, canzonete, fado si flamenco in cea de-a doua seara a Crizantemei de Aur

Targoviste, 20 octombrie: Crizantema de Aur 2013

Recitaluri internationale au rasunat pe scena Crizantemei de Aur in cea de-a doua seara a festivalului. Genuri muzicale inrudite romantei – canzonete, fado, flamenco, romanta ruseasca si ungureasca – au incantat publicul din fosta Cetate de Scaun a arii Romanesti.

Spectacolul international a debutat cu romantele rusesti ale Nataliei Tudosie, reprezentanta Republicii Moldova. Suita de recitaluri a continuat cu ritmuri pline de vitalitate redate de chitara lui Tiberiu Gogoanta si vocea si dansul lui Pilar Diaz Romero din Spania. Pe scena a urmat grupul de fado „Para Sempre Coimbra”, ce a imbinat armonios sunete de chitara clasica si portugheza cu vocea lui Nuno Gaspar. Szollosi Emese a incantat publicul cu romante unguresti, iau ultimul moment al serii a fost sustinut de Italianul Marco Finotto ce a adus canzonetele in fata spectatorilor.

Concursul de interpretare i-a adus in fata publicului pe Lilica Ionita, Maria Mirabela Popescu, Gjergi Mani, Ana Ghibea, Sabina Strachinaru, tefanet Andrei si Cristina Neacsu. i in aceasta seara, concurentii au fost acompaniati de orchestra “Romanticii”, condusa de maestru Dan Ardelean. In plus, lui Carmen Tanase i s-a alaturat in calitate de prezentator actorul Liviu Cheloiu.

Gala Laureatilor Crizantema de Aur 2013 va avea loc duminica, 20 octombrie si va incanta publicul cu un spectacol deosebit de cantonete, pus in scena de Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”: Paris, mon Amour!”. Productia Teatrului de Opereta invita spectatorii intr-o cafenea de pe o strada pariziana, unde sub lumina felinarelor, acestia vor asista la o serie de povesti despre dragoste, arta, seductie si frumos.

Organizatorii acestei editii sunt Primaria Municipiului Targoviste, Consiliul Local Targoviste, Teatrul Municipal, cu sprijinul Consiliului Judetean Dambovita.

 

Sponsor oficial: KRUK

Sponsori: Banca Transilvania, Sonorom, Rondocarton, Valleriana Med.

Partenerii media ai evenimentului sunt: MDI TV, Columna TV, Radio Romania Cultural, Agerpres, Revista Tango, Puterea, Revista Ioana, Eva.ro, Romanialibera.ro, Port.ro, Dambovita24.ro, Incomod-media.ro, Gazetadambovitei.ro, Radio Minisat, Dambovitanews.ro, Oficialmedia.ro, Ziarul Dambovita, Digi TV, Partener TV, Radio Cluj, Infotgv.ro, Stiridb.ro.

–––––––––––––––––––––––––––––––––Crizantema de Aur este cel mai important si cel mai iubit festival dedicat romantei. De 46 de ani, acesta are loc fara intrerupere in Targoviste, fosta Cetate de Scaun a Tarii Romanesti. Festivalul este considerat o emblema a muzicii romanesti si un simbol al culturii si valorilor autohtone. Pe parcursul celor 45 de editii care au avut loc pana acum, personalitati de marca au onorat scena acestui Festival ca invitati, incepand cu artista poporului Ioana Radu, Ileana Sararoiu, Angela Moldovan, Gica Petrescu, Paraschiv Oprea, Ion Luican, Alexandru Arsinel si Stela Popescu, Loredana Groza. Crizantema de Aur este un festival care de-a lungul timpului a promovat valorile romanesti si cultura muzicala autohtona. Actori de renume au trecut pe acesta scena ca prezentatori: Ilinca Tomoroveanu, Traian Stanescu, Silviu Stanculescu, Mircea Albulescu, Eusebiu Stefanescu, Natasa Rab, Adrian si Adriana Titieni,  Stefan Velniciuc, Alexandra Velniciuc si Adrian Paduraru. 

Written by