Gala Premiilor UARF 2015

Fotograf : Cosmina Contu

 

In aceasta seara, la ,,Gala premiilor UARF 2015’’, intr-un cadru elegant, la Hotel Athenee Palace Hilton, personalitati ale cinematografie romanesti au fost celebrate.

Evenimentul, gazduit de regizorul, scenaristul, scriitorul si profesorul Ioan Carmazan, din postura sa de Presedinte al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film –UARF , de cantareata Claudia Pavel-CREAM si  de directoarea Galei, in persoana Dianei Metiu, continua traditia inceputa acum mai bine de 20 de ani de catre regretatul maestru al cinematografiei romanesti Sergiu Nicolaescu,fondatorul UARF.

Printre invitatii prezenti si/sau premiati s-au numarat: Dorel Visan,Ion Ungureanu, Claudia Motea, Ioan Boieriu, Bobi Paunescu, Cristina Iacob, Bogdan Stanoevici, Toma Enache, Alexandra Velniciuc, Horia Moculescu, Sergiu Prodan, Valentin Teodosiu, Ramona Badescu, Adrian Nastase, Anca Pandrea, Geo Dobre. Marele absent al serii a fost regizorul si scenaristul roman Dan Pita, castigatorul trofeului ,,Zimbrul de aur” din acest an.

In cadrul galei din acest an  au fost premiati atat titani ai cinamatografiei romanesti precum: Dorel Visan,Ion Ungureanu, Dan Pita, cat si tineri debutanti precum Cristina Iacob.

Alti premiati ai serii au fost Ion Boieriu, romanul nominalizat la Oscar pentru efectele speciale din „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug” si Bobi Paunescu.O prezenta feminina remarcabila pe scena premiatilor a fost actrita Claudia Motea, cunoscuta si ca scenarist si dramaturg, apreciata in numeroase festivaluri de teatru si film, fiind nominalizata si la Brickenden Award, un premiu de excelenta in dramaturgie.

 

Written by