UNIUNEA AUTORILOR I REALIZATORILOR DE FILM prezenta la Sebes, la MedievArtFest Sebes 2015

 
 
In perioada 20-21 iunie, la Sebes a avut loc MedievArtFest Sebes, un festival al Zilelor Cetatii Muhlbach.
Evenimentul, aflat la cea de-a treia editie, a fost organizat de Primaria Municipiului Sebes, Consiliul Local Sebes si Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebes, in colaborare cu Teatrul Scena din Targu-Mures.
 
Arcasul tinutului, animatia cavalereasca cu ordinele de cavaleri invitate, concertele de muzica medievala, scoala de dans medieval, animatia cu foc, filme istorice si, mai ales, scenariul istoric “Legenda Leului de Aur”, inspirat din istoria orasului, au fost cateva dintre punctele de interes ale festivalului medieval din orasul de pe ”Raul Morilor”, din acest an.
 
Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania-UARF-reprezentata de Diana Metiu, director de manifestari culturale si Claudia Motea, director PR,  a fost prezenta la acest festival cu doua proiectii cinematografice istorice, Vlad epes (regia Doru Nastase) si Mihai Viteazul (regia Sergiu Nicolaescu).
 
Suntem onorate de aceasta invitatie si am venit cu bucurie pentru a mediatiza si a oferi oamenilor de aici doua filme de exceptie din istoria cinematografiei romanesti. Filmul Mihai Viteazul este regizat de Sergiu Nicolaescu, fondatorul Uniunii UARF, iar noi, pe aceasta cale, ne inchinam inca o data artei sale filmice. Totodata, suntem prezente aici pentru a onora invitatia Isabellei Santeiu, o tanara studenta localnica a acestor tinuturi, cea care de la inceputul anului s-a aliat atat de frumos cauzei nobile a  UARFului, implicandu-se cu brio  in proiectele institutiei, a marturisit Diana Metiu.
 
In plus, Sebes este un oras plin de istorie culturala, care te duce implicit cu gandul la marele Lucian Blaga si la maiestria artistica a lui Radu Stanca, doua valori de referinta in istoria culturii artistice nationale, amandoi fiind nascuti pe aceste meleaguri, a adaugat actrita Claudia Motea.
 
Interviul la Alba TV pentru emisiunea minunatului Radu Roncea-Real Risc, prezentarea filmului „Mihai Viteazul” la Centrul Cultural „Lucian Blaga”, centru condus de profesor Constantin alapi, un dialog de suflet cu Dan Istrate la Leul de Aur, un loc strategic contemporan al sebesenilor, intalnirea cu doi oameni deosebiti, veniti anume din Deva pentru a petrece cateva clipe impreuna si pentru a lua pulsul acestui festival de arta medievala, Dan Terteci si Zoard Bocaniciu, ospitalitatea familiei Santeiu, sustinerea si prietenia tuturor membrilor familiei realizatorului TV Radu Roncea,  propunerea de proiecte culturale cu implicare directa a UARF-ului facuta de Liviu Pancu, directorul artistic al festivalului, iata cateva puncte bifate cu succes pe agenda de manifestari culturale a Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film, prezidata de Maestrul Ioan Carmazan.
 
„Trecutul trebuie redescoperit si cunoscut si de catre publicul larg, iar festivalurile medievale din marile orase din Transilvania s-au dovedit, in anii din urma, adevarate porti de intrare in istoria acestora. Rezultatul a fost o aderenta mare a publicului la acest gen de manifestari. Acum, nu mai exista vreun oras-cetate transilvanean in care sa nu se fi constituit ordine de cavaleri si formatii artistice cu caracter medieval”, precizeaza organizatorii.
 
 
 
 LEGENDA
 
1. La Alba TV la emisiunea Real Risc- cu Diana Metiu-Director de Manifestari Culturale UARF si realizator TV- Radu Roncea
 
2. Actrita Claudia Motea si realizator TV-Radu Roncea
 
3. Actrita Claudia Motea in Studioul Alba TV
 
4. Actrita Claudia Motea si Constantin alapi- director Centrul Cultural Lucian Blaga- Sebes
 
5. Claudia Motea, Diana metiu, Isabella Santeiu si Liviu Pancu-director festival MedievArtFest Sebes 2015
 
 
 
 
 
 
6. La Leul de Aur-Sebes- actrita Claudia Motea si Dan Istrate- owner Alpin 57

Written by