Programe de teatru muzeal dedicate copiilor de 6-10 ani, la Palatul Mogosoaia

Vara trece, toamna vine… iar Asociatia de Dragul artei scoate din palaria cu surprize proiecte noi, care mai de care mai inedite si atractive, dedicate copiilor. De data aceasta, asociatia se extinde in afara Bucurestiului, la Mogosoaia, pentru a propune un proiect de teatru muzeal derulat in parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si finantat de Administratia Fondului Cultural National, denumit La Palat animat. Membrii echipei sunt co-autori de studii dedicate teatrului muzeal.  Scenariul programelor este creat si dezvoltat special pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani, iar conceptul programului porneste de la istoria familiei Brancovenilor si a istoriei palatului brancovenesc de la Mogosoaia, acoperind atat valoarea educativa, acuratetea istorica a evenimentelor si personajelor, cat si calitatea artistica. Povestea dramatizata va fi sustinuta de catre actorii Vadim Rusu si Cornel Mihalache de la Teatrul de pe Lipscani in fata celor mici si va porni de la date istorice reale care vor fi transpuse in mod interactiv astfel incat sa reinsufleteasca istoria locului si colectia muzeala expusa aducand elemente de civilizatie a epocii prin gesturi, costume si atitudini.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani, participanti la programele La Palat animat,  pot veni, in mod organizat si gratuit, cu clasa scolara sau cu parintii, si vor trai istoria la fata locului, prin talentul actorilor si prin veridicitatea scenariului care ii va pune fata in fata cu personajele epocii. Mai mult, dincolo de factorul inedit al conceptului, ca o garantare a calitatii programelor, trebuie mentionat faptul ca ele vor fi evaluate de catre un specialist care va aprecia modul de satisfactie a copiilor, invatatorilor si parintilor, pentru ca intregul proiect sa devina un exemplu de buna practica si pentru alte muzee din tara. Sunt foarte multe locuri din Romania care merita readuse in circuitul cultural si in atentia copiilor, astfel incat acestia sa constientizeze si sa traiasca pe viu atmosfera unei cladiri cu istorie si povesti frumoase.    

Daruiti-va si daruiti-le copiilor sansa de a trai vremurile de altadata, veniti La Palat animat!

Structura programelor:

Sambata, 22 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminica, 23 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sambata, 29 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminica, 30 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sambata, 6 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminica, 7 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sambata, 13 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminica, 14 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sambata, 20 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminica,21 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

22 septembrie – 21 octombrie –programe destinate claselor I-IV (de marti pana vineri, in functie de  solicitarea invatatorilor, inscriere cu 5 zile inainte de desfasurarea programului);

Inscrieri:

Pentru familii: programarile sunt obligatorii si se fac numai in saptamana programului, de luni pana vineri, incepand cu ora 8.00, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesara precizarea datei, numele si varsta copilului).

Pentru scoli: programarile sunt obligatorii si se fac numai cu 5 zile inainte de data la care se doreste programata activitatea, la e-mail: oana@dedragulartei.ro. Grupul trebuie sa aiba maximum 20 de copii. Din cauza numarului mic de programe, fiecare scoala poate inscrie o singura grupa. Transportul este gratuit pentru clasele din Bucuresti.

Participarea este gratuita, iar inscrierea se face prin confirmarea din partea organizatorilor.

Acces catre Palatul Mogosoaia: Judetul Ilfov, Mogosoaia, Str. Valea Parcului nr. 1, la 15 km de centrul Bucurestiului. Mijloace de transport: maxi-taxi de la Piata Chibrit sau RATB linia 460 pe ruta Bucuresti-Damaroaia via Palat Mogosoaia (linie directa).

Despre coordonatorul proiectului:

Asociatia De dragul artei isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie, prin diverse activitati de improvizatie artistica. www.dedragulartei.ro

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National

Written by