Muza. Muzica. Muzeu

Asociatia “De Dragul Artei” a lansat pe data de 16 mai proiectul Muza Muzica Muzeu. Copiii cu varste intre 2 si 6 ani au sansa de a invata elemente culturale musicale intr-un mod creativ , starnindu-le curiozitatea. Muzeul National George Enescu de pe Calea Victoriei are usile deschise pentru prichindei.

Copiii curiosi  au inceput de dimineata incursiunea in lumea culturii prezentanduli-se cladirea in care a trait George Enescu, apoi s-a continuat cu evidentierea aspector  importante din viata sa, premii si recunoasteri. Atentia le-a fost captivata prin jocuri, demonstratii, dans, muzica frumoasa, pregatindu-si astfel pasii ce duc spre o viata culturala.

Asimilarea informatiilor a fost o munca usoara, pentru doamnele ce cu caldura si rabdare le-au oferit informatii  pretioase despre viata artistului roman.  Copiii s-au aratat mai mult decat incantati sa incerce viorile, fiecare incercand una potrivita masurii sale, sa poarte papion precum dirijorii si sa respire cu bagheta in mana asemenea unui dirijor profesionist.

Spre final, dansul a facut ca glasurile lor sa emane rasete si veselie. Au invatat diferite notiuni musicale in timp ce pasii lor erau animati de acordurile pianului.

Acest program iti ofera un adevarat sentiment de optimism redand speranta ca viitorul Romaniei are un fagas presarat de cultura.

Structura programelor:

16 mai, ora 10.30 – primul program organizat la care participa o grupa de gradinita;

15 mai – 15 iunie – programe destinate gradinitelor (de miercuri pana vineri, in functie de  solicitarea acestora);

15 iunie – 1 august – programe destinate familiilor cu copii intre 2 si 6 ani (sambata sau duminca);

1 septembrie – 15 noiembrie – programe destinate familiilor cu copii intre 2 si 6 ani (sambata sau duminca)

Inscrieri:

Pentru gradinite: programarile sunt obligatorii si se fac numai de luni pana vineri la e-mail: dorothea@dedragulartei.ro sau la tel. 0747 027 353. Grupul trebuie sa aiba maximum 20 de copii. Din cauza numarului mic de programe, fiecare gradinita poate inscrie o singura grupa.

Pentru familii: programarile sunt obligatorii si se fac numai in saptamana programului, de luni pana vineri, la e-mail: dorothea@dedragulartei.ro (e necesara precizarea datei, numele si varsta copilului) sau la tel. 0747 027 353

Written by