Doamna din lac- arta simpla a unei crime

 

S-a spus ca Raymond Chandler a fost o stea de prima magnitudine. S-a spus ca Raymond Chandler a scris ca un inger golan si a incarcat strazile scaldate in soare din Los Angeles cu o prezenta romantica. S-a mai spus ca a fost primul scriitor care a creat un cod de etica pentru povestirile cu detectivi particulari. El a simtit ca un detectiv particular trebuie sa fie el insusi mai presus de toate lucrurile pe care le intalneste; “cel mai bun om din lume si un om destul de bun pentru orice lume”.

 “Doamna din lac” este un roman in care imprevizibilul pandeste la fiecare pagina, iar Raymond Chandler stie sa creeze piste false.

 

Un om de afaceri…

apeleaza la Philip Marlowe pentru ca a dat de bucluc. Banuieste ca sotia lui frumoasa si rasfatata, pe nume Crystal, e implicata intr-un scandal care i-ar putea periclita cariera.

Cu doua saptamani in urma…

bogatul Drace Kingsley, acum clientul detectivului, primise o telegrama prin care Crystal il anunta ca divorteaza pentru a se casatori cu iubitul ei, Chris Lavery.

Dar intamplarea face…

ca sotul si amantul capricioasei femei sa se intalneasca in Los Angeles. Primul este uimit cand afla de la cel de-al doilea ca atragatoarea Crystal a disparut in neant: nu este cu iubitul, care nu are habar unde se afla si, mai mult, nici n-a cerut-o de sotie. Philip Marlowe intra in actiune, pornind pe urmele ei…

 

Daca ati putea sa fiti Chandler pentru o zi, ce final i-ati da "Doamnei din lac"?

Urmariti indicile zilnice( postate pe pagina noastra de Facebook la postul concursului), scrieti un final pe zi la acest post si raspanditi-l pe pagina personala. Vineri misterul finalului "Doamnei din lac" va fi elucidat, iar castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti.

 

Written by