Nemira va asteapta la Bookfest, 30 mai – 3 iunie

Bookfest, Salonul International de Carte, isi deschide anul acesta portile pentru pasionatii de lectura in perioada  30 mai – 3 iunie, la Complexul Expozitional Romexpo. Intrarea este libera, accesul facandu-se dupa urmatorul program: miercuri si joi,10:00-20:00; vineri si sambata, 10:00-22:00; duminica,10:00-20:00. Targul de carte Bookfest, organizat de Asociatia Editorilor din Romania si ajuns la a VII-a editie, a devenit unul dintre cele mai importante evenimente din spatiul cultural autohton, menit sa promoveze lectura si produsele editoriale de calitate.

Editura Nemira va asteapta si anul acesta la Bookfest cu zeci de carti noi, lansari de carte, invitati de seama si multe promotii.

Din suita noutatilor pe care Editura Nemira vi le aduce anul acesta la targ va prezentam doar o parte, invitandu-va sa descoperiti restul surprizelor editoriale pe cont propriu, la standul Nemira, pavilionul C2.

Stephen King, celebrul scriitor american care a doborat toate recordurile de vanzare si de popularitate, revine cu o noua carte: JFK 11.22.63. Un roman fascinant, inspirat din realitatea istorica si politica a secolului al XX-lea, despre un calator in timp care incearca sa opreasca asasinarea din 22.11.1963 a presedintelui american John F. Kennedy. Devenit bestseller la scurt timp dupa publicare, romanul lui Stephen King ii multumeste atat pe cititorii de science-fiction, cat si pe cei pasionati de istorie. O fictiune istorica impletita cu evenimente si personaje reale din perioada 1958-1963.

Prin Razboinicii (vol. 2) George R.R. Martin, scriitorul care a cucerit milioane de cititori cu saga Cantec de gheata si foc, va invita din nou intr-un univers plin de urzeli, inclestari si festinuri. In acelasi volum, Gardner Dozois povesteste despre un razboi care schimba lumea, David Ball va provoaca sa elucidati faptele unui imparat sadic, David Weber nascoceste o lupta dintr-o Romanie condusa de Nicolae Basescu, iar Steven Saylor se intoarce in Cartagina. Tineti-va bine! Incepe aventura! „Razboinicii este o lectura palpitanta pentru cititorii de toate varstele, o carte in care se intalnesc maestrii de azi ai povestirii.“ The New York Times

Nu pierdeti nici primul volum, Voi astepta, din antologia prozei scurte a lui Raymond Chandler, parintele literaturii politiste, care va aparea anul acesta in patru volume la Nemira. Voi astepta il readuce in scena pe celebrul detectiv Philip Marlowe cu noi aventuri. In ianuarie 1935, povestirea Ucigasul din ploaie il prezinta pentru prima oara pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur si bautor de calibru, Marlowe ramane un om al onoarei, un cavaler al secolului al XX-lea, cu diploma de universitate si inclinatii poetice. Douazeci de ani si sapte romane mai tarziu, Marlowe devine sinonim cu termenul „detectiv particular”, iar creatorul sau devine maestrul absolut al romanului politist. Pana in prezent, in seria de autor „Raymond Chandler” de la Nemira au aparut romanele Play-back; Adio, iubito; Sora cea mica; Fereastra de sus; Somnul de veci care s-au bucurat de un enorm succes si in randul cititorilor romani. Romanul Doamna din lac este in curs de pregatire in cadrul aceleiasi serii.

Drood de Dan Simmons. La 200 de ani de la nasterea lui Charles Dickens, Nemira va aduce povestea ultimilor ani din viata cunoscutului scriitor. Dan Simmons imagineaza ultimii ani din viata lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viata inainte de a termina romanul Misterul lui Edwin Drood. Thriller scris pentru cei mai rafinati cititori, povestea il urmareste pe Charles Dickens, care porneste in cautarea enigmaticului Drood, avantandu-se in Londra intunecata a secolului al XIX-lea, plina de personaje pitoresti. O fantasma pe nume Edwin Drood isi vaneaza atat propriul creator, cat si pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului.

In numele printesei moarte, cartea lui Kenizé Mourad, farmeca cititorul de la primele pagini. Ar putea fi un basm cu gradini fermecate, dar este o poveste adevarata, traita de o printesa, Selma, nascuta intr-un palat din Istanbul feeric, un oras ce nu va mai fi niciodata la fel, un spatiu al desfatarilor si al parfumurilor orientale. Kenizé Mourad, jurnalista specializata in relatiile cu Orientul Mijlociu, se intoarce intr-o viata fata de care se simtea straina, incercand sa-i descalceasca itele intr-un roman cat se poate de captivant.

Borgia. Pacatele familiei de Sarah Bower aparuta in colectia Damen Tango dezvaluie istoria ascunsa a familiei Borgia. Povestea unui personaj captiv in tainele unei lumi pe cat de stralucitoare, pe atat de promiscua si corupta.

„Sarah Bowler realizeaza o cronica inchipuita, plina de culoare, a vietii din Italia renascentista. Autoarea imbina cu maiestrie fapte consemnate de istoria oficiala a familiei Borgia cu zvonuri si ipoteze lansate de apropiatii acesteia, informatii pe care nu le gasim in cartile de istorie.” Luxury Reading

Fiicele reginei fecioare de Jeane Westin este un roman care aduce in scena  personalitatea legendara a Elisabetei I a Angliei. La Curtea reginei fecioare, intrigile si povestile de dragoste se tin lant. Doamnele de onoare nutresc pasiuni secrete, care le pot ameninta statutul social. Privita prin ochii acestor personaje fermecatoare, capricioasa Elisabeta I se dezvaluie in ipostaza de femeie indragostita, captiva imposibilei alegeri intre sentimentul datoriei politice si dorintele inimii. Autoare de indragite romane istorice, Jeane Westin a scris o carte pasionanta despre puterea regala, datorie, dragoste, tradare. La Curtea unei regine de fier, destinele doamnelor de onoare stau sub semnul intrebarii, iar aparentele ascund intotdeauna primejdii. Emotia, atmosfera si misterul isi asteapta cititorii in fiecare pagina a romanului.

La aceasta editie a targului Bookfest editura Nemira va prilejuieste intalniri cu scriitorul Nedim Gürsel, unul dintre invitatii de onoare ai Frantei la aceasta editie a targului, si scriitorii romani Dan Santa si Ana-Veronica Mircea.

Romanul Fiicele lui Allah, scris de Nedim Gursel, autor de origine turca stabilit in Franta, va fi lansat sambata, pe 2 iunie, la ora 11:00, la standul Institutului Francez, pavilionul C3. Romanul se bazeaza pe credinta pagana pre-Islamica referitoare la originea femeilor, considerate a fi ingeri si, totodata, fiicele lui Allah. Cartea a starnit controverse in Turcia, fiind etichetata drept blasfemiatoare si aducandu-i autorului un proces. Ficele lui Allah este recomandata tuturor cititorilor pasionati de cartile de tipul celor scrise de Orhan Pamuk si Salman Rushdie. La lansarea cartii vor fi invitati criticul literar Cezar Paul-Badescu, jurnalista Iulia Badea Guéritée, precum si traducatoarea romanului, Luminita Munteanu. Pe langa lansarea oficiala de la Bookfest, scriitorul Nedim Gürsel va mai avea o lectura la Noaptea Literaturii, care va avea loc miercuri seara.

Scriitoarea Ana-Veronica Mircea, cunoscuta de cititori ca traducatoarea multor carti SF de succes, isi lanseaza tot sambata cartea de povestiri science-fiction, Floarea de loldilal. Lansarea va avea loc la standul Nemira, in pavilionul C2, incepand cu ora 15:00. Alaturi de autoare vor fi prezenti ca invitati scriitorii Liviu Radu si Stefan Ghidoveanu.

Un alt scriitor roman, de aceasta data Dan Santa, isi va lansa de cartea la standul Nemira din cadrul Bookfest. Romanul "Genunea cu ingeri" va fi lansat sambata, 2 iunie, incepand de la ora 15.45. Sunt invitati, alaturi de autor, criticul literar Paul Cernat si scriitorul Octavian Buda.

„Ca intelectual devorator de carti, nu ai cum sa nu-l invidiezi pentru maniera eleganta si dezinvoltura pedanta cu care parcurge epoci, titluri si stiluri. Ca minte critica, racordata la moda (si teroarea) metodologica a postmodernismului, nu ai cum sa nu ramai perplex fata cu maxima urgenta sub imperiul careia Dan anta acceseaza registre de sens care aparent nu au nimic in comun. Ba, din acest ultim punct de vedere, te si intrebi daca nu cumva acest discret metafizician angelic nu este un trickster malefic, un prestidigitator talentat in materie de concepte sau poate chiar un Conte de Saint-Germain redivivus, bine ancorat in perimetrul «stiintelor moi» ale prezentului.“ Valentin Protopopescu

De asemenea, la standul Nemira veti gasi peste 700 de titluri, o reducere generala de 25% pentru orice carte cumparata , alaturi de alte oferte speciale: oferte 2+1 cadou, carti la 5 si 10 lei si zeci de pachete cu carti cadou. In plus, cu prilejul targului Bookfest, Editura Nemira lanseaza o campanie de incurajare a lecturii in randul celor tineri, premiind gustul lor pentru lectura. Premiul va consta intr-o reducere de 35% pentru orice carte cumparata si va fi acordata tuturor celor care vor avea la indemana carnetul de elev sau de student. Ca semn de pretuire pentru interesul lor fata de carte, toti tinerii cititori vor primi o diploma de premiant Nemira: Nu doar notele conteaza, CITESTE si Nemira te premiaza!

Va asteptam la standul Nemira si cu alte surprize!

Written by