Ultimul templier de Raymond Khoury

Romanul ne aduce o aventura de proportii istorice –  o combinatie foarte reusita intre romanul politist clasic, de suspans si actiune, cu date istorice reale si fictiune de buna calitate. "Ultimul Templier" vine cu o nota realista si pragmatica printre romanele ce abordeaza de multe ori prea fantezist mitul Templierilor.

Secolul 13 – Musulmanii cuceresc Ierusalimul, iar cavalerii templieri, ultima linie de aparare a Regatului, sunt invinsi. Insa doi templieri reusesc sa fuga pentru a salva mostenirea Ordinului.

Secolul 21, New York City – Agentul FBI Reilly este pe urmele celor ce au furat Comorile Vaticanului expuse in Statele Unite. Insa cu cat descopera mai multe indicii despre hoti, cu atat misterul devine mai intortocheat – cu impresia clara ca ceva, de o importanta capitala, lipseste.

In urma jafului, arheologul Tess Chaykin investigheaza disparitia unui dispozitiv antic de decodificare. Sceptica, asemenea oricarui om de stiinta – Tess afla surprinsa ca jaful are lgatura directa cu Ordinul Templierilor, disparut cu opt secole in urma.

Lucrurile se precipiteaza atunci cand principalii suspecti sunt ucisi rand pe rand, Tess este rapita de un personaj obscur, iar implicarea Vaticanulul este mult mai mare decat ar trebui. Si cardinalul responsabil de caz este dispus sa trimita asasini platiti in asa fel incat adevarul sa ramana ascuns…

Intr-un stil propriu, autorul ne reaminteste ca principiul de baza al Cavalerilor Templieri face parte din viata noastra – ca "adevarul ne va elibera!"

Written by