Viata unui ziarist care a sfidat comunismul, in librarii

Ieri a fost lansata cartea “Nemaipomenitele aventuri ale lui Anton Retegan si ale dosarului sau” , scrisa de  Gheorghe Sasarman, la Uniunea Scriitorilor din Romania. Opera a aparut la editura Nemira si prezinta destinul unui ziarist concediat pus sub investigatie in perioada comunista.

“Fiecare cititor va gasi in carte acele lucruri care il intereseaza. Nu toti au trecut printr-o suita de intamplari care seamana cu cele pe care le-am trait eu. Eu n-am fost persecutat. Cititorii vor gasi lucruri scrise foarte deschis despre ce s-a intamplat atunci, fara emfaza, fara dramatizare” , a spus scriitorul Gheorghe Sasarman pentru National Magazin.

In plus, autorul a scris o carte despre intimitatea unui ziarist care sfideaza Securitatea tocmai pentru ca spera ca tinerii de azi sa inteleaga si sa vada altfel Romania comunista decat este prezentata in manualele de istorie.

Cartea publicata de editura Nemira poate fi gasita in librarii la pretul de 29.90 lei. Curiosii vor putea lectura o poveste captivanta cu ironii legate de viata tinuta in frau de comunism. Opera va mai fi lansata in Cluj-Napoca si Timisoara miercuri, respectiv vineri, in aceasta saptamana.

Gheorghe Sasarman a mai publicat volumele de proza “Oracolul”, “Cuadratura cercului”, “Himera” si “Vedenii”. In 1982, cand a tiparit “2000”, autorul a fost constrans din motive politice (un frate ramasa illegal in Canada) sa renunte la activitatea de gazetar. Un an mai tarziu, s-a stabilit in Germania, unde locuieste in prezent.

Written by