Viata …

 

1 iulie, 2014, Ciohorani

         Scriu aceste randuri In memoria bunicului nostru, Manole Hogas, si in cinstea celor 92 de ani in care a iubit viata.

        Am fost mereu impresionat de spiritul sau ferm, tolerant si impaciuitor, manifestat chiar si atunci cand si-a servit tara, in linia intai, ca vanator de munte alaturi de camarazii sai in luptele din Muntii Tatra Mica (aflati in Slovacia de astazi). In acele momente grele, pentru a cruta viata celor aflati de cealalta parte a frontului, s-a straduit sa inegreasca vazduhul cu plumbul mitralierei.

         Imi spunea mereu : ,, Daca Dumnezeu i-a dat viata, cum puteam eu sa i-o iau ? ,,

         I-a fost drag cantecul, vinul si voia buna iar eu am inteles un lucru foarte important : doar cei slabi nu pot preschimba arma in fluier.

 

19 febriarie, 2015, Pascani

         Despre tatal meu, Miluca Hogas, nu pot spune decat ca . . . imi este foarte dor de el. Tuturor ne este ! A plecat prea devreme . . . A trait intens, poate de asta si putin, mereu pentru ceilalti insa putini din ceilalti i-au daruit aceeasi dragoste . . . 

        Pentru a-i cinsti memoria, am gasit potrivit sa-i duc mai departe pasiunea pentru Perfectiune, dragostea lui pentru Apicultura, sa mentin Prisaca si sa o dezvolt pentru generatia urmatoare. Am creat marca Prisaca Noastra si, in curand, va fi functional site-ul , www.PrisacaNoastra.ro (link spre galerie foto completa) , pe care veti regasi informatii pretioase pentru o viata sanatoasa.

 

19 februarie, 2016, Bucuresti

           " Noi nu murim niciodata ! " imi confirma privirea lui Octavian.

          Abia nascut, L-am luat in brate si i-am soptit  : " Bine ai venit ! " .  Brusc s-a oprit din plans si m-a privit . . . aceeasi privire. Am inteles atunci ca trebuie sa mergem mai departe, sa uitam durerea care ne-a prabusit cu exact un an inainte. Am inteles ca s-a straduit din rasputeri sa ne spuna ca si lui ii este dor de noi insa, acum, a venit timpul sa ne bucuram de viata alaturi de minunea nostra Octavian.

          Asa a fost tatal meu. Intotdeauna a gasit solutia salvatoare ! Niciodata, nici o provocare, nu l-a intimidat. Si acum, ca intotdeauna, a reusit sa schimbe lumea din jurul sau, sa o faca mai frumoasa, sa ne faca sa zambim chiar si atunci cand inima ne plange, a reusit sa transforme supararea apasatoare din sufletele noastre in cea mai mare bucurie pe care am fi putut sa o traim : nasterea nepotului sau Octavian.

           A invins-O ! A reusit din nou !  

 

Viata 

 

Am trecut prin asta lume

Si m-am bucurat cu voi

Acum … plec spre nemurire

Si la toti gandi-ma-Voi …

S-aveti intelepciunea

Impreuna sa truditi

Sa pastrati neintinata

Dragostea pentru Parinti !

 

Cu dragoste, Ciprian – Andrei Hogas

 

Written by