8 Martie, o lume pentru mame

Ziua mamei, cea mai dulce fiinta din jurul lumii este celebrata in jurul lumii pe data de 8 Martie si zilnic in inima noastra.

Difera traditiile, difera obiceiurile insa sentimentul este acelasi. Mama, fiinta unica pe care o vrem in viata noastra si pe care o adoram este pe 8 Martie pusa pe un piedestal.

In unele tari din Africa se fac ritualuri speciale, se fac dansuri iar femeia-mama este acoperita cu flori, in semn de respect. In China femeile de 8 Martie au dupa-amiaza libera.

In Romania cumparam flori, sunam pe mama, pe bunica chiar, cumparam un cadou delicat si ne bucuram de faptul ca suntem inconjurati de iubire iar familia ramane cea mai frumoasa casa a inimii.

In unele tari din Europa, ziua de 8 Martie este zi libera, mai mult timp liber sa ne rasfatam si sa ne bucuram de femeia care ne-a dat viata.

In Rusia, se depune o coroana la mormantul eroilor, pentru a aduce un omagiu si femeilor care au trecut in nefiinta.

In Romania lumea se agita, cumpara buchete mari de flori, cadouri, atentii si liniile telefonice nu au intrerupere. O sarbatorim pe mama, iar pentru ea, nu exista sacrificii ci doar dorinta de a o vedea si revedea fericita.

Written by