Scoala si teme cu placere

Cum sa-i facem pe copii sa le placa scoala, sa-si rezolve temele singuri si sa citeasca relaxati lecturile obligatorii? Nu exista retete care sa dea rezultate in toate cazurile, pentru ca fiecare copil e diferit, iar motivele si dorintele lui sunt la fel de diferite. Din fericire, exista cateva ”instructiuni” pe care parintii le pot urma pentru a-l motiva pe copil sa nu priveasca scoala ca pe o pedeapsa ori ca pe un loc ingrozitor, cu profesori absurzi sau extraordinar de duri.


     In primul rand, parintii trebuie sa-l sustina pe copil si sa nu exagereze atunci cand copilul ia note mici, pedepsindu-l sau insultandu-l.  
Daca vreti ca scolarul vostru sa fie responsabil, sa-i placa ceea ce face si sa-si doreasca sa mearga la scoala, atunci fiti alaturi de el, indrumati-l, dati-i sfaturi, gasiti solutii impreuna, discutati si organizati-i timpul si stilul de invatare cat mai bine. Iar daca nu va pricepeti sau nu gasiti solutia vreunei teme nu ezitati sa intrebati, in primul rand, cadrul didactic.
     Asadar, nu rezolvati temele copilului, nu il grabiti sa scrie mai repede si evitati sa fiti umbra lui la scoala, astfel incat sa creada ca sunteti ”colegul cicalitor”. Incercati sa deveniti, in schimb, prietenul-profesor de acasa.
Mai multe sfaturi despre cum pot fi facute temele cu placere gasiti aici.

Written by