Top 10 cele mai de succes jucarii din toate timpurile

Exista jucarii care au cucerit si cuceresc generatii intregi de copii si nu numai. Incepand cu 1900 incoace iata un top al celor mai de succes jucarii.

1.Ursuletii de plus. Multa lumea a uitat de aparitia celebrilor ursuleti pentru ca au devenit atat de uzuali. Aparuti in anii 1900, ursuletii de plus continua sa aiba succes si in zilele noastre.

2.Papusa Raggedy Ann. Aparuta in anii 1915 a fost un succes imediat si continua sa creeze nostalgii celor care o cunosc.

3.Yo-yos. Oricat de simpla si banala ar parea aceasta jucarie, ea s-a bucurat de un succes monstru in anii ’20 cand a aparut. Si a continuat mult timp sa fie jucaria multor generatii.

4.Monopoly. In anii ’30 cand a fost inventat acest joc a spart barierele si a deschis calea spre o noua modalitate de joaca. Dupa Monopoly, in anii ’40 au aparut si alte board games faimoase cum ar fi Scrabble sau Magic8Ball.

5.Mr. Potato Head. O jucarie celebra a avut un succes enorm in anii ’50 cand a fost scos pe piata si continua sa aiba pana in zilele noastre. Anii ’50 au o semnificatie deosebita pentru producatorii de  jucarii deoarece in aceasta perioada au fost inventate multe jucarii care continua sa fie bestsellers cum ar fi Lego, Play Doh sau Frisbee.

6.Barbie. O alta jucarie celebra inventata la finele anilor ’50, Barbie este o papusa care a schimbat nenumarate rase, tinute, joburi si chiar iubiti. In 1961 a aparut Ken, insa producatorii au anuntat ca cei doi s-au despartit o perioada, impacandu-se de curand.

7.Twister. Creat in anii ’60, a reusit sa aduca un val de vanzari record bucurandu-se de un succes imens in continuare.

8.Cubul Rubik. Este una dintre cele mai populare jucarii din anii 80. Alte jucarii populare in aceea perioade erau Cabbage Patch Kids, Strumfii sau Micul ponei.

9.Gameboy-ul aparut in anii ’90 a creat adevarate isterii bucurandu-se de un succes imens. Alaturi de el in aceeasi perioada au fost alte jucarii care s-au bucurat de acelasi succes cum ar fi Pokemon, Beanie Babies sau figurinele Toy Story.

10.Wii-ul. Flexibilitatea dintre miscare fizica si jocul video fac din Wii unul dintre cele mai de succes “jucarii” ale noului mileniu.

Voi cu ce jucarii v-ati jucat sau va jucati in continuare?

Written by