12 lucruri despre papusa Barbie

 

  1. Papusa Barbie a fost lansata  de compania Mattel pe 9 martie 1959, revolutionand lumea mondiala a papusilor. Pana acum s-au vandut peste un miliard de papusi in peste 140 de tari.
  2. Numele complet al papusii este Barbara Millicent Roberts si provine din orasul Willows, Wisconsin (oras inexistent).
  3. Cea care a construit imaginea papusii Barbie este femeia de afaceri Ruth Handler, fiind inspirata dupa modelul unei papusi nemtesti numita Bild Lilli. Barbie a fost prima papusa adult, pana atunci astfel de papusi fiind confectionate din hartie.
  4. Cel care a ajutat la design-ul papusii a fost Jack Ryan, iar papusa a primit numele de Barbie, dupa numele fiicei lui Ruth, Barbara.
  5. Primul targ la care a participat papusa nu a inregistrat un succes, parintii considerand jucaria mult prea vulgara pentru copii. Compania Mattel nu s-a descurajat, schimband costumatia papusii, intr-un costum de baie dintr-un material imprimat alb-negru, resuind astfel sa vanda in primul an, in jur de 350 000 de papusi, prima papusa vanduta costand doar 3 $.
  6. Barbie a avut o relatie sentimentala cu Ken, acesta fiind lansat in anul 1964 si care a fost numit dupa numele fiului lui Ruth. Povestea de dragoste dintre Ken si Barbie s-a bucurat de o mare popularitate, astfel ca in anul 2004, compania Mattel a dat un comunicat de presa conform caruia cei doi s-au despartit. Din februarie 2006, cei doi formeaza din nou un cuplu.
  7. Barbie este o iubitoare de animale de casa, detine o serie intreaga de masini, printre care si un Corvette roz. Aceasta detine si o licenta de pilot pentru o linie aeriana comerciala.
  8. De-a lungul timpului Barbie a fost creata avand nenumarate cariere, fiind o confirmare a multitudinii de joburi pe care le poate avea o femeie. Astfel a fost creata Barbie astrounaut  Miss Astronaut Barbie  in anul 1965, dar si medic in anul Doctor Barbie  in anul 1988.
  9. Barbie a aparut in mai multe filme de animatie, cea mai importanta aparitie fiind in anul 1999 in filmul Toy Story 2. Papusa este privita ca icon, primind in decursul anilor foarte multe premii. Astfel, in anul 1974, o strada din New York a primit pentru o saptamana numele de Barbie Boulevard, iar in anul 1985, artistul Andy Warhol a pictat un tablou cu imaginea acestei papusi.          

Written by