Trucuri pentru parinti

Orice parinte stie – sau va afla mai devreme sau mai tarziu – ca poate deveni o provocare sa ai grija de casa si de copil in acelasi timp. Curatenia poate astepta, dar nu la nesfarsit. Cum sa rezolvi treburile casnice fara sa neglijezi piticul? Implica-l si pe el! Il vei tine ocupat si in acelasi timp vei reusi sa iti faci treaba. Sigur, poate in de trei ori mai mult timp, dar nu asta este relevant. Iata cateva idei de activitati pe care le poti face impreuna cu el.
 
Inventeaza o poveste. O casa in care exista un copil – sau mai multi – sufera intotdeauna la capitolul ordine. Te poti juca cu cel mic de-a printul care porneste sa salveze printesa (sau de ce nu, invers). Fiecare obiect care trebuie pus la loc va fi un obstacol inlaturat si un pas mai aproape de reusita. Poti chiar oferi indicii ca recompensa. In felul acesta foarte curand sufrageria va arata perfect. Cat va dura ordinea..este o alta poveste.
 
Parada modei. Toti copiii adora sa probeze hainele adultilor si sa se deghizeze. Asa ca, daca trebuie sa faci ordine in sifonier, este o ocazie buna sa ii dai mana libera. Jucandu-te impreuna cu el vei afla si ce haine va mai vin sau care trebuie “eliminate”. Si va veti distra de minune inventand tinute care de care mai traznite.
 
Atentie! Pericol chimic. Una din cele mai frecvente si deloc amuzante activitati este spalatul rufelor. Poti sa il convingi pe cel mic sa te ajute propunandu-i un joc de-a decontaminarea. Hainele murdare vor fi deseurile, puteti improviza si costume de protectie – un halat, o esarfa la gura, manusi – iar masina de spalat va fi statia de purificare. Care trebuie corect setata, iar substantele ajutatoare adaugate in cantitati exacte – ii poti spune ce si cum sa adauge, iar el sa toarne detergentul, balsamul, inalbitorul, evident sub atenta supraveghere.
 
DIY (Do it yourself). Daca ai prin casa recipiente pe care nu le folositi, poti sa le transformi impreuna cu cel mic in obiecte utile. Cutii de carton sau metalice, borcane, sticle, toate pot deveni suporturi elegante sau practice. Ai de ales dintr-o varietate de tehnici si materiale, in functie de ce gasesti la indemana si de preferintele tale si ale copilului. Margele, panglici, hartie, materiale “organice” (seminte, boabe, sfoara etc.), tehnica servetelului sau, pentru cei mai mari si mai indemanatici, chiar pirogravura – sunt doar cateva idei.

Written by