Curiozitati din Romania: Focul Viu

 

Sunt mereu placut surprinsa de lucrurile frumoase pe care Romania le gazduieste si dezamagita de ideea ca unele dintre ele stau ascunse.

Focul viu din Andreiasul de Jos, judetul Vrancea este un fenomen natural deosebit. Fenomenul consta in emanatii non stop de gaze naturale cu sau fara aprindere spontana.

La noi in tara acest fenomen este intalnit in mai multe zone printre care si Vulcanii Noroiosi la Berca Arbanasi.

Interesant este de mentionat ca Focul viu din Andreiasul de Jos este cel mai extins camp de focuri vii si ca suprafata si ca debit de metan.

In fiecare an, satenii din Andreiasul de Jos gazduiesc turisti veniti sa observe si analizeze acest foc care nu se opreste niciodata.

In perimetrul „Focurilor Vii” se intalnesc uneori si mici baltoace, care bolborosesc si din care iese de asemenea gaz metan dar care nu arde spontan.

Astfel nu este o coincidenta faptul ca zona Vrancea este puternic incarcata seismic astfel este o zona extrem de “ tensionata” cu 2-3 cutremere mici in fiecare zi.

In functie de anotimp, vant si adancime , emanatiile sunt mai puternice sau mai lente. O atractie atat pentru cei mici cat si pentru cei pasionati de astfel de fenomene, Focul Viu este cu siguranta o atractie turistica care ar putea beneficia de o promovare puternica.

Odata vazut Focul Viu din Andreiasul de Jos ne dam seama ca asistam la un spectacol al naturii, la un dezmat demn de zeii olimpici. Impresia este una demna de una dintre povestirile din Legendele Olimpului in care asistam la un show pirotehnic coordonat de natura.

Focul viu este situat la 37 de km de Focsani si drumul este destul de greoi, cu multe gropi si uneori aproape impracticabil. Cu toate acestea, odata ajuns acolo vei gasi pamantul care arde mocnit de mii de ani, seara de seara si poti cumpara produse proaspete handmad specifice zonei.

Focul Viu din Andreiasul de Jos merita cu siguranta bifat de oricine care adora peisajele superbe, fenomenele naturale deosebite si natura at it’s best.

 

 

 

Written by