Top 5 litoral

Se pare ca in ultima perioada, majoritatea persoanelor ce doresc sa aiba o vacanta cat mai frumoasa si plina de bucurii, asculta foarte mult de parerile altor persoane, dar si de recomandarile agentiilor de turism respectiv blogurilor ce activeaza pe aceasta nisa.
In Romania, la ora actuala, nu exista foarte multe alegeri ce pot fi facute in materie de statiuni de turism, insa, se tot incearca imbunatatirea acestora, asadar vin in ajutorul dvs. cu un top 5 al locurilor alese atat de tineri, cat si de familisti.

Pe primul loc, conform unor statistici facute in ultimul an, ca si statiune de litoral apartine plajei Vama Veche, unde foarte multi tineri prefera sa se distreze si sa se relaxeze pe perioada vacantei de vara. Chiar daca majoritatea turistilor de aici sunt tineri plini de energie, nu va mirati in cazul in care gasiti si persoane ce vin impreuna cu familia.
Vama Veche este renumita pentru modul in care persoanele ce vin aici se distreaza, ideea lor de a se simti libere, dar si pentru faptul ca nu se rezuma strict la bani. Fie ca bugetul este unul mai ridicat sau nu, distractia este peste tot, iar tinerii sunt constienti de acest lucru.

Costinesti, chiar daca se afla pe locul al doilea, se pare ca este sub asteptari in ceea ce priveste valul de turisti ce se preconizeaza a fi aici an de an. Putem spune ca acesta este locul unde va puteti relaxa in perioada vacantei sau concediului, iar preturile nu sunt atat de uriase precum unele persoane spun.
Puteti inchiria hidrobiciclete, barci, caiace s.a.m.d. la preturi foarte rezonabile, iar de acest lucru ne putem da seama vazand cum sunt intotdeauna suprasolicitati detinatorii acestora.

Portul turistic Mangalia nu lipseste din acest top, lucru care se datoreaza atat distractiei de care are parte fiecare turist ce ajunge aici, dar si concertelor care nu lipsesc niciodata. In fiecare sezon persoanele pot asculta muzica buna la concertele prezente de aici si se pot relaxa la terasele si barurile prezente in zona.

Putem spune, cu tristete, ca acum incepe calvarul in ceea ce priveste numarul de turisti din statiunea Cap Aurora, Venus, Saturn, Jupiter, iar acest lucru probabil se datoreaza faptului ca locatiile din zona nu sunt chiar dintre cele mai bune, iar preturile nici atat. Totodata, pe viitor se spera a observa un progres din partea antreprenorilor dar si din partea celor ce se ocupa de aceste locuri. Este pacat cum turistii nu pot fi atrasi intr-un numar mai mare aici deoarece statiunea este una frumoasa si ar trebui ca toate persoanele sa profite din plin de acest lucru.

Neptun  – Olimp se afla in acelasi stadiu ca si statiunea de mai sus, insa, este bine de stiut faptul ca, in trecut, aceste statiuni reprezentau o mare concurenta asupra oricarui litoral romanesc. Chiar daca in ultimii ani numarul turistilor a tot scazut, sa speram ca pe viitor acest lucru sa se imbunatateasca astfel incat turismul din Romania sa castige mai mult ‘teren’.

In momentul de fata se pare ca acestea sunt printre primele statiuni de pe litoralul romanesc si putem spune ca, bune sau rele, raman ale noastre si ar trebui sa ne bucuram din plin de ele si evident sa incercam sa facem niste schimbari mai bune.

Written by