Cultura- valoare incontestabila

Ne bucura faptul sa stim ca tara noastra a inceput sa investeasca in cultura, in frumos, in valori. De aceea, tot ce inseamna  valoare, cultura, frumos este atent conservat, iar tinerii dornici de a se exprima in aceste “domenii” sunt incurajati, sprijiniti si chiar sponsorizati.

S-au schimbat foarte multe lucruri in Romania, in bine. Deja nu ne mai gandim sa fim doar practici, am inceput sa punem accent si pe sensibilitate, am inceput sa “simtim”.

Am cunoscut, datorita faptului ca sunt studenta si interactionez cu diversi oameni/studenti, tineri foarte talentati care scriu carti, poezii, sunt actori, pictori s.a.m.d. Chiar daca la prima vedere pare o pierdere de timp, daca vom analiza mai atent , ne vom da seama ca aceste lucruri sunt mult mai profunde si mai sensibile decat ne putem imagina…sunt pline de esenta si culoare, dar si de parfum, de parfumul faptului ca faci ceva cu coarde atat de sensibile!

Romania“si-a dat seama” ca oamenii de cultura, valorile o reprezinta si fac din ea o taracu o adevarata baza istorica si folclorica! Ne umplu sufletul de bucurie vestile in care descoperim ca ne aflam printre primele locuri la sportul de performanta, la invatatura, la nivelul IQ-ului!

Intr-adevar, taranoastra trece printr-un moment greu , dar datorita oamenilor care au initiative si curaj, vom depasi momentul. Tocmai in acesta perioada in care Romaniaeste greu incercata, merita sa lupti mai mult ca oricand.

Merita sa investim in tinerii muzicieni care ne umplu sufletul de bucurie la ascultarea unei melodii de calitate…Merita sa investim in tinerii pictori ale caror picturi iti taie resipratia si te fac sa vibrezi…

Avem capodopere care intr-adevar ne fac sa fim mandri ca suntem romani si ca acestea fac parte din tezaurul nostru romanesc. Descoperim in fiecare zi oamenii care ne emotioaneaza prin conduita lor ireprosabila si prin profesionalismul lor de exceptie.

Tezaurul romanesc este atat de “bogat”, de vast, de plin de istorie si de momente memorabile, incat te fac sa te simti atat de “mic”, de insignifiant, in fata acestora.

Noi insine suntem valorosi prin ceea ce putem face…cultura noi o facem, noi o intretinem…

Daca ar fi sa dau o definitie “culturii”, cred ca as defini-o ca fiind “un munte” de sensibilitate, o “strasnica” munca si un “delicat” tezaur al tarii…

Am evoluat din punct de vedere tehnologic, medical, stiintific, putem face lucruri inimaginabile, incomensurabile, asta pentru ca suntem oameni cu resurse nelimitate si ne dorim mereu sa fim printre primii, sa evoluam, pentru ca suntem deschisi catre noi orizonturi, suntem deschisi catre tot ce inseamna noutate si pentru ca mereu incercam sa fim la inaltimea standardelor impuse sau nu.

Intr-o oarecare masura, taranoastra este reprezentata prin ceea ce putem face, prin ceea ce avem, dar si prin cultura noastra vasta si apreciata de occidentali.

Mult succes National Magazin! Publicatia care ne arata adevaratele valori si scoate din umbra oamenii care lupta pentru schimbare !

Doinita Stanciu

Studenta Facultatea Hyperion, Bucuresti

Written by